Naprej na vsebino

Damjan Medved: Ali si Evropejci res želimo take Evrope?

Danes zjutraj je ruska vojska zavzela nuklearko Zaporožje. To bo zdaj spremenilo tempo delovanja ruske vojske, saj bo prešla iz vojaške operacije v splošno vojno ofenzivo.

Zakaj je bilo pomembno, da so naprej zavzeli nuklearko v Ukrajini?

Ker je bilo to edino nuklearno orožje, ki so ga Ukrajinci po letu 1994, ko so predali nuklearne bombe Rusiji, še imeli. Očitno se je tega najbolj bal ruski generalštab, saj je bila nuklearka cilj tako imenovane vojne operacije. Danes, ko je ta cilj dosežen, ni več ovir za splošen napad.

Očitno so bile povsem napačne analize analitikov, ki so govorili o slabem stanju ruskih motoriziranih enot, saj so se te enote danes brez kakršnegakoli problema začele premikati proti Kijevu. Očitno je bil cilj te kolone v danem trenutku samo ta, da se ukrajinska vojska preusmeri stran od Zaporožja v smeri proti Kijevu.

Rusom je uspel ta vojaški trik, ki je zmedel Natove analitike. Današnjo izjavo Antonya Blinkena, da je NATO obrambno zavezništvo in da brani samo svoje članice, lahko Rusija razume tudi tako, da lahko brez problema napade Moldavijo, Finsko, Gruzijo in Švedsko. Torej tiste države, ki niso v NATU.

V časopisih se sedaj veliko piše o tem, da je Putin bolan. Ampak Putin ni bolan, le igra strateško igro, ki se ji reče vojna, in to zelo dobro, saj je le še en teden oddaljen od tega, da zavzame Ukrajino. In če bo to vojno dobil, bo narodni heroj tudi pri tistih Rusih, ki so še danes večinsko proti vojni. To pa da nekdo na zahodu sanja, da bo v tem času nekdo ubil Putina, pa samo kaže na to, da ne pozna ne ruske zgodovine, ne navad ruskega naroda.

Zakaj menim, da bo Ukrajina padla v naslednjem tednu?

1.  Ne bo ne elektrike, ne hrane, ne vode, saj Ukrajina na vojno ni bila pripravljena.

2.  Zmanjkalo bo streliva, saj bodo v roku 48 ur popolnoma prevzeli zračni prostor in ne bo možen dovoz orožja. Po napovedih so imeli Ukrajinci streliva samo za osem dni vojne.

3.  Rusi popolnoma zapirajo medijski prostor in to pomeni, da se pripravljajo na močne zračne in raketne napade, pri katerih bo veliko žrtev.

Res je, da imajo Ukrajinci izredno motivacijo, ampak bojim se, da jim to ne bo veliko pomagalo proti zračnim, raketnim in artilerijskim napadom. Bojim se, da bodo Rusi v mestih, ki se ne bodo hotela predati, uporabili taktiko požgane zemlje. Če pa jim bo uspelo, da se obranijo, tedaj pa bodo dokazali, da je imel Niccolò Machiavelli prav, ko je trdil, da je najboljša armada narodna armada ne pa profesionalna vojska.

Ali se lahko zgodi, da bodo Rusi od Bruslja oddaljeni le 800 km? Slika: Projekcija Damjan Medved.
Ali se lahko zgodi, da bodo Rusi od Bruslja oddaljeni le 800 km?
Slika: Projekcija Damjan Medved.

Dovolj je čakanja na poteze Rusije, čas je, da tudi NATO začne vleči poteze in sprejme Finsko, Švedsko in Moldavijo v NATO. Pa ne čez eno leto, ampak v res čim krajšem času, ker drugače se lahko zgodi, da bodo Rusi oddaljeni od Berlina 400km, od Amsterdama 650 km, od Londona 1100 km, od Pariza 1100km, od Bruslja pa 800km zračne linije. Če bodo NATOVI strategi še naprej mencali, se to kaj lahko zgodi.

Kaj pomeni padec Ukrajine za zahodni svet v prihodnje?

  1. Nihče več ne bo imel želje priključiti se k NATU, ker se bodo vsi bali, da jih napade Rusija.
  2. Putin bo postal narodni heroj med Rusi, saj se bo dokazal kot sposoben strateg in politik.
  3. Evropske države, predvsem vzhodne, bodo med seboj tekmovale, katera bo čimprej ukinila sankcije, saj se bodo bale Rusije, ker bodo imele rusko vojsko na mejah.
  4. Orban se zelo dobro razume s Putinom, pri večini drugih evropskih voditeljev pa je slabo zapisan. Zato se lahko zgodi, ob obljubi, da se bo Madžarska vrnila na stare meje, Madžarska zamenja stran. Tedaj pa bo ruski vpliv segal do Sredozemlja, saj bo do njega prišel preko Srbije in Črne gore. V tem primeru je seveda tudi veliko vprašanje, kaj bosta naredili Romunija in Bolgarija.
  5. Torej naslednje zmage lahko doseže z diplomacijo in ne več z vojno.
Ali se lahko zgodi, da bo ruski vpliv segal do Sredozemlja? Slika: Projekcija, Damjan Medved.
Ali se lahko zgodi, da bo ruski vpliv segal do Sredozemlja?
Slika: Projekcija Damjan Medved.

Po domače povedano: Putin bo postal vladar Evrope.

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Ivan Štrukelj
Ivan Štrukelj
21 days ago

Spoštovani,
nerealni in tendeciozni članek Medveda ne odraža stanja na bojiščih Ukrajine
na dan 29.04.2022. -zmanjšuje verodostojnost vašega lista.Prikazan zemljevid je maxi
projekt/želja Putina. Kaj bo dosegel bomo videli v bodoče.
Lep pozdrav

Prijava na e-novice