Naprej na vsebino

Kje so maske in pogoj PCT še obvezni?

Na današnji dopisni seji je vlada izdala Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19.

Že precej omiljeni epidemični ukrepi so se še dodatno sprostili in sicer sprejeti odlok, v skladu s priporočili Strokovne svetovalne skupine ministra za zdravje za zajezitev in obvladovanje epidemije, ki jo vodi dr. Mateja Logar, določa, da glede na ugodnejšo epidemiološko sliko in značilnosti različice omikron, zaposlenim v zdravstveni dejavnosti in dejavnosti socialnega varstva ni več treba izpolnjevati pogoja PCT za opravljanje dela. Prav tako uporaba zaščitne maske ni več obvezna v lekarnah.

Morda vas bo zanimalo tudi:

Covid-19 se poslavlja, vračajo se ošpice

Odlok je bil danes objavljen v uradnem listu in bo začel veljati v jutri.

V skladu s to spremembo obveznost nošenja mask ostaja le še v dejavnostih zdravstva in nastanitvah socialnega varstva.

Pogoj PCT ostaja obvezen za obiskovalce v bolnišnicah in obiskovalce v nastanitvenih enotah socialnega varstva.

Vir slike: NIJZ.
Vir slike: NIJZ.

Včeraj so sicer z 908 PRC testi in 6509 hitrimi antigenskimi testi potrdili 747 novih primerov okužb. V bolnišnicah je zaradi covida 78 ljudi, s covidom 90, skupaj 188. Na intenzivni negi je zaradi covida sedem bolnikov, bolnikov s covidom, ki potrebujejo intenzivno nego, je 12, skupno 20. Umrli so trije covidni bolniki, je sporočilo ministrstvo za zdravje.

Ocenjeno število aktivnih primerov je 11405, povprečje dnevno potrjenih primerov v zadnjih sedmih dneh pa 755, število potrjenih primerov na 100.000 prebivalcev v zadnjih 14 dneh pa 539.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice