Skip to content

Izplačilo socialnih transferjev: junij 2022

Bliža se poletje in čas šolskih počitnic, a marsikdo si o dopustu niti razmišljati ne upa, saj niti tega ne ve več, kako se prebiti skozi mesec.

Da cene hrane in nepremičnin letijo v nebo, ni več nobena skrivnost. Obetajo pa se še nove podražitve, ki so več ali manj vse povezane z inflacijskim gibanjem ter podražitvami goriv, energentov, materialov in storitev.

Zbornica komunalnega gospodarstva, ki je sestavni del Gospodarske zbornice Slovenije in združuje pravne in fizične osebe, ki opravljajo pridobitno gospodarsko dejavnost na področju dejavnosti komunalnega gospodarstva, napoveduje, da je povišanje cen komunalnih storitev letos neizogibno.

Po izračunih zbornice se bo oskrba s pitno vodo podražila za 11,7 odstotka, odvajanje odpadne vode za 10,2 odstotka, čiščenje odpadne vode za 15,5 odstotka in zbiranje odpadkov za 9,3 odstotka.

Kaj pa na prihodkovni strani?

Vlada Janeza Janše je marca sprejela zakon o dohodnini, ki je med drugim prinesel postopno dviganje splošne olajšave, kar bi pomenilo postopno višanje neto plač za vse zaposlene. Nova vlada, vlada dr. Roberta Goloba, oziroma nova koalicija v DZ RS je napovedala množico ukrepov za »odpravo škodljivih posledic Janševe vlade«, med drugim tudi razveljavitev omenjene davčne reforme, ohranili bodo zgolj prvi dvig splošne dohodninske olajšave s 3.500 eur na 4.500 eur. Davčne razbremenitve ne bo, gospodarstvo si pa višjih plač z obstoječimi (in morda še novimi obremenitvami) ne bo moglo privoščiti.

Še nikoli ni bilo tako, da nikakor ne bi bilo, je pregovorna tolažba. In pa to, da boste tisti, ki ste že upravičenci za socialne transferje, izplačilo v mesecu JUNIJU na svoj TRR prejeli po naslednjem razporedu:

DRŽAVNA ŠTIPENDIJApet., 10.6.
ZOISOVA ŠTIPENDIJApet., 10.6.
POMOČ OB ROJSTVU OTROKApon.,13.6.
STARŠEVSKI DODATEKpon.,13.6.
REJNINEpon.,13.6.
OTROŠKI DODATEKtor., 14.6.
DODATEK ZA VELIKO DRUŽINOtor., 14.6.
DODATEK ZA NEGO OTROKAtor., 14.6.
PRISP. ZARADI DELA S KRAJŠIM DEL. ČAS. ZARADI STARŠEVSTVAsre., 15.6.
DELNO PLAČILO ZA IZGUBLJENI DOHODEKsre., 15.6.
STARŠEVSKA NADOMESTILAsre., 15.6.
DENARNA SOCIALNA POMOČ I. OBDELAVApon.,20.6.
VARSTVENI DODATEKčet., 30.6.
DENARNA SOCIALNA POMOČ II. OBDELAVApet., 1.7.
Terminski plan: izplačilo socialnih transferjev, junij 2022.
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice