Naprej na vsebino

Izplačilo socialnih transferjev: oktober 2022

Že kar nekaj časa se zdi, da je naš denar vsak dan vreden manj. Podražitve energentov, goriv, hrane in posledično drugih dobrih najbolj prizadenejo ranljive skupine prebivalstva. Vlada RS je na eni izmed septembrskih sej potrdila predlog, na podlagi katerega bodo družine z otroki, ki so upravičene do otroškega dodatka, tri mesece prejemale tudi draginjski dodatek. Izplačan bo v novembru, decembru in januarju. Več o višini tega dodatka si lahko preberete v prispevku Vlada namerava podvojiti otroški dodatek.

Že konec avgusta je vlada sprejela Predlog zakona o začasnih ukrepih za odpravo posledic draginje za najbolj ranljive skupine prebivalstva (prejemniki denarne socialne pomoči, invalidi, revni zaposleni). Državni zbor RS je predlog zakona soglasno sprejel in prva izplačila dodatka bodo v novembru oz. po izdaji prve odločbe do denarne socialne pomoči oziroma varstvenega dodatka, veljavne kadarkoli v obdobju od 1. avgusta 2022 do 31. marca 2023, upravičenost do dodatka in višino zneska pa boste lahko preverili s spletnim kalkulatorjem, ki žal še ne deluje.

Dodatek bo za samsko osebo znašal 200 evrov. Za enostarševske družine bo znašal 200 evrov in še 118 evrov za vsakega otroka ali še 59 evrov, če je otrok vključen v skupno varstvo in vzgojo. Za dvostarševske družine bo znašal 314 evrov in bo povečan za 118 evrov za vsakega otroka ali za 59 evrov, če je otrok vključen v skupno varstvo in vzgojo. Za osebi, ki sta v zakonski zvezi ali zunajzakonski skupnosti brez otrok, bo dodatek 314 evrov. Energetski dodatek za najranljivejše invalide bo znašal 200 evrov. Posebne vloge vam za izplačilo energetskega dodatka ni treba vlagati.

Izplačilo socialnih transferjev lahko upravičenci v mesecu OKTOBRU pričakujete:

DRŽAVNA ŠTIPENDIJApon., 10.10.
ZOISOVA ŠTIPENDIJApon., 10.10.
POMOČ OB ROJSTVU OTROKAsre., 12.10.
STARŠEVSKI DODATEKsre., 12.10.
REJNINEsre., 12.10.
OTROŠKI DODATEKčet., 13.10.
DODATEK ZA VELIKO DRUŽINOčet., 13.10.
DODATEK ZA NEGO OTROKAčet., 13.10.
PRISP. ZARADI DELA S KRAJŠIM DEL. ČAS. ZARADI STARŠEVSTVApet., 14.10.
DELNO PLAČILO ZA IZGUBLJENI DOHODEKpet., 14.10.
STARŠEVSKA NADOMESTILApet., 14.10.
DENARNA SOCIALNA POMOČ I. OBDELAVAsre., 19.10.
VARSTVENI DODATEKpet., 21.10.
DENARNA SOCIALNA POMOČ II. OBDELAVApet., 4.11.
Izplačilo socialnih tranferjev.
Subscribe
Notify of
guest
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mmx
Mmx
11 months ago

Full so nakazal temo

Prijava na e-novice