Skip to content

Sledi korakov: Marko Balažic, predsednik SLS

Predsednika SLS Marka Balažica se spomnimo kot pronicljivega političnega komentatorja in analitika, ki smo ga v zadnjih letih pogosto videvali na slovenskih televizijah. Pogosto tudi na javni RTV v oddaji, ki so jo pred kratkim ukinili. Zato je par besed spregovoril o tej svoji izkušnji ter predstavil svoj pogled na dogajanje na javni RTV.

Preberite tudi:

Predsednik SLS Balažic: »Finančni minister in predsednik vlade naj si bolje prebereta zakonodajo«

Veljal je za desnosredinskega komentatorja. Pogosto je bil gost tudi pri Marcelu Štefančiču. »Jaz sem se pri Marcelu vedno dobro počutil. On ima izrazit slog vodenja. Pri njemu si vedel, v kakšno okolje greš, kar terja neko dodatno pripravo in pozornost. Njegova oddaja je imela stalno gledanost, in če sem se večkrat tam pojavil in bil svetovno nazorsko mogoče drugačen, pomeni, da me je vendarle vsakokrat videlo in mi prisluhnilo 150 tisoč ljudi v Sloveniji. To je bila priložnost nagovarjati neke ljudi, ki jih drugače ne bi mogel nagovoriti.« Dejal je še, da mu je žal, da so oddajo Studio City ukinili. »Jaz bi postopal drugače. Raje se ukvarjam s konkurenco, kot pa s tem, da ukinjam nekaj zato, ker se z nečim ne strinjam.« Kaj je še povedal na to temo, pa si oglejte sami.

V nadaljevanju se je sprehodil skozi svojo otroštvo, prekmurske korenine in par besed ob koncu povedal tudi o svoji šestčlanski družini. Dobršen del oddaje pa se je vrtel okoli neuspeha gibanja Povežimo Slovenijo, ki je bila ideja njegove SLS. Odgovoril je tudi na naše vprašanje, ali bi bila SLS morebiti na parlamentarnih volitvah uspešnejša, če bi šla na volitve samostojno. Tako kot bo šla samostojno na lokalnih volitvah, kjer pričakuje vsaj ponovitev uspeha izpred štirih let, tako pri izvolitvi županov kot pri številu izvoljenih občinskih svetnikov. Ravno tako si želi ponovitev uspeha na volitvah v Državni svet RS.

Marko Balažic in Igor Gošte. Vir slike: IG.
Marko Balažic in Igor Gošte. Vir slike: IG.

Na predsedniških volitvah pa se je stranka po temeljitem razmisleku odločila, da bo podprla dr. Anžeta Logarja. V oddaji boste slišali tudi, zakaj se je odločil vstopiti v politiko oziroma prevzeti vodenje SLS. Povedal je, na katerih treh stebrih bo delovala stranka pod njegovim vodstvom. Zagotovo ne bodo zanemarili svoje primarne volilne baze, torej tistih, ki se ukvarjajo s kmetijstvom, veliko moči bodo usmerili v skrb za srednje in male podjetnike ter za zeleno preobrazbo družbe. »Prvi temelj je vsekakor hrana, naši ljudje vedo, koliko truda morajo vložiti v to, da hrano pridelajo, prodajo in da se obnašajo trajnostno. Drugi temelj so srednja in mala podjetja. V takih podjetjih je zaposlenih kar 95 odstotkov vseh, ki delajo v zasebnem sektorju. Tretji temelj je trajnost.« Na katerih vse področjih bodo še delovali in s kakšno ekipo pa si lahko ogledate v oddaji.

Precej kritično je Balažic odgovoril tudi na naše vprašanje, kako gleda na delovanje Golobove vlade. Dodal pa je tudi: »Lovimo kurje tatove, tam kjer se dogajajo resne anomalije, pa so državne institucije tiho.« In na koncu še: »Politika je tek na dolge proge.« Sam se tega zaveda in ne bo kar tako vrgel puške v koruzo. Več pa v oddaji.

Igor Gošte

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice