Skip to content

Tarča, ogledalo vsakokratne vladajoče ekipe

Pred nekaj dnevi sem se še enkrat več prepričal, da se politiki radi nastavljajo fotoaparatom in kameram, ko ocenijo, da jim lahko morebiti to prinese kakšne nove volivce. Ampak mora biti res kaj velikega, kar zanima vse, ali pa takrat, ko vedo, da si lahko obetajo množične udeležbe potencialnih volivcev. Ker pričakujejo, da Zasavski humanitarni tek, ki ga že skoraj celo desetletje soorganiziram, ne bo množično obiskan, za nameček pa nanj prihajajo osnovnošolci, ki še niso volivci, in ker vedo, da traja dogodek tudi več kot deset ur in se obiskovalci temu primerno različno odločajo, kdaj bodo prišli, politikov tam ponavadi ni.

Letos sem v Trbovljah na humanitarnem dogodku, kjer smo zbirali denar za osebe z multiplo sklerozo, opazil le tri aktivne politike, podžupana trboveljske občine Roka Koprivca, pred nekaj dnevi s strani župana Hrastnika Marka Funkla povsem neupravičeno odstavljenega podžupana Nermina Bajramovića in zagorskega občinskega svetnika Primoža Jelševarja, ki je prek Fundacije Svečka za humanitarni namen doniral 500 evrov. Zasavskih županov, občinskih svetnikov in zasavskih poslancev ni bilo. Mimogrede, osebno sem vabilo poslal tudi predsednici Državnega zbora Urški Klakočar Zupančič, s katero sva pred leti navezala prijateljski odnos, ker pa zadnje leto kaj kritičnega zapišem in še bom, tudi o vladajočih, katerih del je, se ni potrudila, da bi na pismo prek elektronske pošte ali na SMS odgovorila.

Kakorkoli že, tudi brez politike je humanitarni tek uspel. Zbranih je že okrog tri tisoč evrov (še se zbira prek SMS donacij na: 1919 DPM5), ki bodo šle v celoti Kamniško- zasavski podružnici Združenja multiple skleroze Slovenije.

Dan pred dogodkom, v petek, (8. septembra se je zgodil humanitarni tek), sem si na javni RTV, ki bi jo radi ultralevičarji utirili v povsem svoje tirnice, ogledal odlično oddajo Tarča, kjer sem tako kot mnogi drugi lahko le nemo opazoval in prisluhnil neznanju, nemoči in sprenevedanje vladajoče garniture, ki sta jo tako sramotno predstavljala dva ministra, Marjan Šarec in Luka Mesec. Sploh slednji je prikazal, kakšen minister naj ne bi bil. Pa je ali so, kajti tudi Šarec je še enkrat več dokazal, da ni kaj dosti boljši od Mesca ali drugih v Golobovi vladi.

Zdelo se mi je, da je bilo celo nekaterim drugim sodelujočim v oddaji malce nerodno, kajti nenazadnje sta omenjena metala slabo luč na vse politike. Zagotovo pa sta nekdanja ministra Matej Lahovnik in Zvonko Černač dokazala, da sta svetlobna leta pred aktualnima ministroma, kar se znanja tiče. In mimogrede, kdo bi mislil, da so bili voditeljica Erika Žnidaršič in njena ekipa bolj kritični do aktualne oblasti, kot recimo do prejšnje Janševe. Pa ni tako. Nikakor ne. Spomnite se na čas afere z nakupom zaščitne opreme v času kovida, ko vladajočih niti pod razno niso božali. Dejstvo je, da voditeljica s svojo ekipo ve, kako je treba vsakokratni oblasti in pravzaprav vsem politikom gledati pod prste. To pa jezi enkrat ene, drugič druge. Upam le, da tem, ki nam sedaj vladajo, ne bo več treba dolgo gledati pod prste, ker da nam še naprej vladajo, si vsi, ki nam je še kaj do Slovenije in do tistih, ki v njej živimo, res ne zaslužimo.

Enkrat sem že napisal, da brez kmetov in tistega, kar sami pridelamo, ne bomo nikoli zadihali s polnimi pljuči. Zdi se, da je iz leta v leto slabše. Voljo kmetov do dela namreč razni okoljevarstveniki, zaščitniki živali in travnih bilk onemogočajo, kjer se le da. Zdaj jih še to moti, če je kak kmet tudi član katere od naših političnih strank, sploh še, če je aktiven tudi v kakšnem stanovskem združenju ali sindikatu.

Mene pa moti, ker »mama« kmetov, nekdaj mogočna Slovenska ljudska stranka ni več, že dolgo ne, zastopana v državnem zboru, še huje, ker svojega predstavnika že dolgo nima v vladi. Predolgo. Kakor stvari kažejo, se bo sama težko prebila v državni zbor, še težje v vlado, če se ne bo povezala. Morebiti je prva priložnost že na evropskih volitvah in na državnozborskih, ki bodo dve leti po evropskih. Naj se dogovorijo in si za svoje ugledne člane izpogajajo vsaj dve mesti ali tri na skupni listi z SDS (+SLS) za evropski parlament in to ponovijo še v podobnem razmerju na državnozborskih volitvah. V izvoljivih okrajih, kjer so predstavniki SDS »prekratki«. Zaradi mene, četudi se kaj podobnega dogovorijo z drugo pomladno stranko NSi, a v tem primeru bo šlo bolj na tesno.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice