Skip to content

Sledi korakov: Tanja Brajer, koordinatorka projekta Manj svečk za manj grobov

V tokratni oddaji smo gostili Tanjo Brajer iz Kandrš, ki je koordinatorka humanitarnega in ekološkega projekta Manj svečk za manj grobov. Slišali boste, kako bo omenjeni projekt potekal letos ob dnevih vseh svetih, ko bo kar v sedemindvajsetih krajih po Sloveniji pred vhodi na pokopališča postavljenih več stojnic, kjer bodo prostovoljci zbirali humanitarne prispevke za različne namene. Letos bodo omenjeni humanitarni in ekološki projekt izvedli že 15. leto zapored. V teh letih so zbrali že pol milijona humanitarnih sredstev, del teh so letos darovali tudi za 12. zasavski humanitarni tek.

Tanja Brajer in Igor Gošte. Foto: Matjaž Lavrič.
Tanja Brajer in Igor Gošte. Foto: Matjaž Lavrič.

V nadaljevanju je gostja spregovorila o svojem otroštvu na kmetiji v Kandršah, kjer je opravljala različna kmečka opravila. »Pri nas je vse bio, ne uporabljamo škropiv. Mi imamo tisto, kar pridelamo, bolj za sebe,« nam še omeni značilnost njihove kmetije. Ves čas življenja na kmetiji se je tudi pridno učila. Tudi še potem, ko se je poročila in rodila dve hčerki. Je inženirka, ki zadnji dve leti dela v Leku.

V zadnjem delu oddaje sva se dotaknila tudi njenega dela, najprej v svetu Krajevne skupnosti in po zadnjih lokalnih volitvah tudi v Občinskem svetu občine Zagorje ob Savi, kjer je ena od petih občinskih svetnikov iz liste SLS. Pove nam, da si je delo v občinskem svetu predstavljala drugače, torej da bodo tudi njeni predlogi in pobude, kakor tudi listi, ki ji pripada, pri vladajoči ekipi naleteli na večjo podporo. V pogovoru je omenila tudi sramotno dogajanje okrog propadajočih Medijskih toplic, slabih krajevnih cest, nevarno Pečarjevo cesto in še marsikaj zanimivega.

Igor Gošte

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice