Skip to content

Začelo se je zavlačevanje

Ko je Državni svet s precej težavami pred časom vendarle izglasoval ustanovitev preiskovalne komisije o Gen-I, Star Solar in Svobodi, sem zapisal, da bo zdaj nastopil čas zavlačevanja, ki bo po mojem trajal tja do konca mandata. Potem bo pa tako in tako vseeno, ali bo preiskovalna komisija ustanovljena ali ne, ker bodo tako in tako prišle volitve. Zato sem tudi napisal, da bi moral biti glavni akter te zgodbe, torej predsednik aktualne vlade dr. Robert Golob, sam tisti, ki bi s širokimi rokami in nasmeškom podprl ustanovitev omenjene komisije. Seveda, v kolikor ima čisto vest. Izgovarjanje, da ko je vodil omenjena podjetja, še ni bil predsednik vlade, torej aktivni politik, je za lase prevlečeno. Pomislimo. Vzemimo za primer moja dosedanja dejanja in ravnanja. Če bom kdaj politik, morajo biti vsem na razpolago (da se preverijo, če je kje kak dvom) kot kakšna odprta knjiga. Ni namreč vseeno, ali sem si pred nastopom v politiko kakorkoli umazal svoje ime, recimo s pranjem denarja, nasiljem v družini, kakšnim drugim nečednim poslom. Pa četudi nekdo le sumi, ali prazno natolcuje o mojih domnevnih nepravilnostih pred vstopom v politiko, bi bil prvi, ki bi si želel, da neodvisna komisija vpogleda v vsa moja pretekla dejanja in svoje zaključke tudi javno objavi. In pika!

Podobna zgodba z našim predsednikom vlade je tudi preiskava Komisije za preprečevanje korupcije (ki kot vemo, stoji) glede očitkov, ki jih je na njegov račun izrekla odstavljena ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar. Spet bi moral biti predsednik vlade prvi, ki bi tudi sam podpiral neodvisno preiskavo. Pa je ne. Za zelo verjetni zavlačevalni manever je najel celo ugledno odvetniško ekipo.

Jaz pa nisem ne odvetnik, ne kakšen preiskovalec, pa mi je povsem jasno, da nobeden politik, kaj šele predsednik vlade, ne more od svojih podrejenih zahtevati, ali pa izraziti pričakovanja, da je treba denimo policijo očistiti janšizma. Pa karkoli že to je.

Kakorkoli že, smo v času evropskih volitev, na pol poti do parlamentarnih, zdi pa se , da še kar stopicamo na mestu. Kmalu bo leto od avgustovskih poplav, pa se kaj veliko v tem času ni spremenilo. Eden od županov je celo dejal, da če bi čakali na protipoplavne ukrepe politike, bi si morali nabaviti ali nadeti plavutke. Ne vem, kaj naj kupijo ali nabavijo sodniki in tožilci, da bo premier vendarle uresničil tiste svoje napovedi o srečnem koncu, pa kaj zdravniki, ki jim je bilo tudi marsikaj obljubljeno. Pa nič realizirano.

Naprej ne bom našteval, ker je bilo obljub res veliko, rezultatov pa bore malo ali nič. Zato me čisto nič ne čudi, da že tudi njegovi največji podporniki ne plešejo več, sploh pa ne tako veselo, kot so, ko so bili znani volilni rezultati.

Tako to je, ko kdo kupi mačka v žaklju. Da to ne gre, so vedeli že naši predniki, še vedno pa tega ne ve večinski del našega volilnega telesa. A ne le dve leti nazaj, že vrsto let.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice