Skip to content

Ljubljanski parkomati ropajo uporabnike parkirišč

15. marca je Vlada RS v skladu z dogovorom na seji Kriznega štaba Republike Slovenije za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19 sprejela Odlok o začasni prepovedi in omejitvah javnega prevoza potnikov v Republiki Sloveniji. S tem odlokom se začasno prepoveduje javni prevoz potnikov v Republiki Sloveniji zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19. Odlok je stopil v veljavo 16. marca 2020 ob 00.00 uri.

Istega dne je minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec pozval občine in zasebne upravljavce, naj omogočijo brezplačno parkiranje, s pojasnilom, da bodo ljudje ob prepovedi javnega prevoza za zagotavljanje potrebne mobilnosti odvisni od uporabe osebnih vozil, ki pa jih bodo morali ob prihodu v službo, k zdravniku ali po drugih nujnih opravkih parkirati. Brezplačno parkiranje naj bi se omogočilo začasno, in sicer do ponovne vzpostavitve javnega potniškega prometa.

Prav tako 15. marca je župan mestne občine Ljubljana Zoran Janković sporočil, da je bil sklep o brezplačnih parkiriščih v Ljubljani sprejet še pred ministrovim pozivom in je začel veljati tega dne (15. 3.) ob 12. uri.

»Vsa parkirišča, ki so v lasti MOL-a, bodo brezplačna. Tudi tista, ki so omejena z zaporami ali parkomati,« je dejal ljubljanski župan Zoran Janković.

Roparski ljubljanski parkomati, vir: Slovenec

Danes, 6 dni kasneje, nam ogorčeni uporabniki ljubljanskih parkirišč sporočajo, da parkirni avtomati v Ljubljani še delujejo, in sicer na precej nepošten način: vzamejo denar, listka ne natisnejo, parkomat pa denarja ne vrača. Podatek smo seveda preverili – in drži!

Foto: Slovenec.org

Spomnimo, da je prav ljubljanski župan pred dnevi požel val neodobravanja, ker ni želel zapreti gostinskih lokalov. To je bil namreč eden ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki so ga še pred ukrepom Vlade sprejele mnoge, tudi manjše slovenske občine.

Kaj bo z denarjem, ki ga zmedeni uporabniki ljubljanskih parkirišč še vedno puščajo v bankomatih zaenkrat še ne vemo. Vprašanja smo naslovili tudi na Mestno občino Ljubljana, kjer odgovorov zaenkrat še nismo prejeli. To takrat pa uporabnike ljubljanskih parkirišč še enkrat opozarjamo, naj parkirnih avtomatov ne uporabljajo, saj sklep o brezplačnih parkiriščih velja. Mestni redarji vam zato kazni ne morejo napisati.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice