Naprej na vsebino

Kako gibamo v karanteni

Če se ne ustavimo sami, nas pa ustavi življenje. In če smo s stvarmi odlašali, nas zdaj prisilijo, da jih končno uredimo.

Prve dni, smo komaj zadihali. Komaj dojeli, da smo doma. Seveda smo bili skeptični, koliko teh prostih dni nam še ostane, zato smo poskusili narediti res vse, če se slučajno vrnemo v službo, da je vsaj perilo oprano, nekaj skuhano in posesano.

Ko smo čez nekaj časa le dojeli, da še ostajamo doma, ker se razmere zaostrujejo, da zboleva čedalje več ljudi, nas je vsaj večino, prijela rahla panika. Kaj če res zbolimo tudi sami? Naši otroci? Postali smo brez energije, volje in precej utrujeni. Pa smo tudi to krizo prebrodili. V naslednjih dneh smo se komaj malo naspali, si odpočili od vseh skrbi, ki nas čez leto preganjajo, ter na novo zaživeli. V miru.  

Prišli so dnevi, ko smo razmišljali o tem, kaj vse bomo naredili, postorili, spremenili, počistili, česa več ne potrebujemo. Pospravili vse omare, se znebili vse krame in nepotrebnih reči.

Prijel nas je ugoden občutek, občutek sproščenosti, dobre volje in hkrati tudi občutek praznine. Praznine v smislu »dolgčasa« po delovnih obveznostih. Podobno kot na dopustu, se nam porajajo nove ideje, vemo kaj bi lahko spremenili, želimo si nekaj novega, svežega. Po navadi je takoj za poslovno idejo sprememba življenskega sloga. Želimo si lepšega telesa, boljšega počutja in pojavi se želja po bolj zdravi prehrani.

Menim, da v tem času izolacije to res ni velika ovira. Predlagam, da kar začneš in da tudi v času po karanteni ne odnehaš.

Za gibanje bo tudi pol ure kvalitetne vadbe čisto dovolj. Ogrej se z 2 ali 3 minutnim tekom na mestu, naredi 5 različnih vaj, ki ti bodo »pokurile maščobo« in ti okrepile mišice in se po treningu ne pozabi ohladiti z globokimi vdihi in izdihi.  

Vaje lahko delaš v intervalih. Minuto delaš, 20 sekund počivaš. Narediš 5 vaj zaporedoma, v treh krogih.

Ponujam ti nekaj res dobrih vaj:

počep s poskokom

Vaja iz počepa v vojaške poskoke ali BURPEEJE.

Visoki plank s stranskim odmikom roke

Dvig zadnjice. To vajo lahko delaš v več verzijah. Dobra je v kombinaciji z elastiko.

Trebušnjaki za napet trebušček.

Pri vajah dodatno stiskaj mišice za katere delaš, pazi na pravilno dihanje, držo telesa in si pomagaj z raznimi pripomočki, ki jih imaš doma (uteži, kettlebel, elastike).

Verjemi, po vadbi se počutje pozna!

Pozdrav od daleč!

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice