Skip to content

Dr. Jerman je spregovoril o resnici okoli mask, covida-19, cepljenja in vlade

Ideja o tem, da je resnica tisto, kar mi mislimo, je zmotna in lahko povzroči veliko več gorja kot koristi. V zadnjem času pa se zdi, da vsakdo, ki ima pet minut časa, ki si želi le malo slave, čuti potrebo, da bi javnost seznanil s svojo resnico. Poudarek je na svojo. Vsi želijo biti strokovnjaki, doktorji področij, četudi je končana srednja šola njihov največji intelektualni dosežek. V življenju pa dlje od Dunaja in Poreča niso prišli.

Ker je lahko danes očitno vsakdo doktor, potem sem lahko to tudi jaz. Preden začnete na spletu iskati, kdo sem in kaj sem po izobrazbi, naj samo povem, da imam opravljeno osnovno šolo, pa neko gimnazijo, pa neko fakulteto, ki je sama sebi namen, a se mi je takrat zdela dobra odločitev. A kaj človek ve pri 19? Števila tečajev, seminarjev, prebranih strokovnih in zabavnih knjig, prispevkov pa ne bom štel. A kljub temu da menda nekaj vem, se zelo rad zatečem k tistemu slavnemu stavku Scio me nihil scire. (Vem, da nič ne vem.)

Preberite še:

Takoj ustavite teroriziranje naših otrok v šolstvu!

V Sloveniji je vse več lačnih ljudi, predvsem otrok

Saga mask, ki predstavljajo največje zlo

Ja, masko nosim in tudi moji otroci in se bodo z naslednjim tednom »dušili« z njimi v šoli. Sicer je ob tem treba povedati, da nam je nekako jasno, da se maska ne daje na umazan obraz, prav tako se ne uporablja maska, ki ni videla vode od blizu že lep čas, ter da so kirurške za enkratno uporabo. To pomeni, da jo imaš enkrat gor in gre stran, ne da jo nosiš po torbi in ne vem še kje. Posledično nima nihče izpuščajev, lis in ne vem še česa. Higiena je pač sestavni del tega.

Moje osebno mnenje okoli mask je podobno kot o kondomih. Fajn je, da je, če nočeš otroka, ampak bolj sproščeno je brez. Tako kot kondomi niso 100-%, tudi maske niso. Torej izbirajte sami!

Kar pa me moti, so vsi ti velepomembni influencerji, »wanna be« zvezdniki in visoko izobraženi osebki, ki bi mogoče lahko šli na kakšen drugačen pregled. Kompleks Boga zna biti nevaren, zadnji, ki boleha za njim, je trenutno največja grožnja vsemu svetu. Koga mislim, mi ni treba pisati, ker je tako super, da ga vsi poznamo in spremljamo, ali si bo uspel postaviti nekajkilometrski spomenik, ki ga lahko vsak otrok prepleza.

Covid-19 je »fake«

Gledanje teh osebkov s kompleksom Boga je zabavno, a ko vidiš, koliko ljudem se zdijo kredibilni, ker le predstavljajo neko figuro v javnem življenju, pa smeh zamre. Kako resen je covid-19, se je pokazalo v zadnjih šestih mesecih, ko se nam je življenje postavilo na glavo.

»A ti poznaš koga, ki je zbolel in umrl zaradi covida-19?« je zelo pogosto vprašanje, ki naj bi bil glavni argument za to, da je covid-19 laž. Torej, če ne poznam nikogar, ki ima raka, AIDS … potem teh bolezni ni, ali kako?

Res je, da imamo bolj ali manj vsi tega virusa že vrh glave in da je takšna zmeda, da niti ne veš več, kdo pije in kdo plača. Če ste le situacijo spremljali od začetka, veste, da je prejšnja vlada – vlada Marjana Šarca – dolgo časa zavajala javnost, da je virus le gripica, da ni nevaren, da naj zdravstveno osebje, ki je opozarjalo na kaotične razmere, ne straši ljudi.

Nova vlada je zadeve zelo zaostrila in je delala, kar je lahko in kar je mislila, da je prav. In ja, bilo je storjenih kar nekaj napak. Vsekakor pa bolje to kot nič in tajitev, da virus je. Vsakemu je jasno, da je bila epidemija v vseh državah, ne samo pri nas, preklicana zgolj in zaradi denarja. Nekateri, tisti, ki jih ima večina za nore, gredo v situaciji, ki se nakazuje na kolaps, prek sebe in naredijo vse, da preprečijo še večjo nesrečo. Med dvema zlema izberejo manjše zlo.

Maske, ustrezna razdalja in ostali ukrepi so zaradi nas in ne zaradi vlade.
Maske, ustrezna razdalja in ostali ukrepi so zaradi nas in ne zaradi vlade.
Vir slike: Pixabay

In kaj naredimo mi? OK, popravek, velik del državljanov? Ker jim je dolgčas, hodijo na proteste, ker se tam dogaja. Ker jim nihče ne bo govoril, kaj bodo počeli, gredo na Hrvaško in na območja, ki so bila označena za nevarna. Maske, varnostna razdalja ter previdnost so samo za janševce. Nihče ne bo nikomur prepovedal zabav, porok in ne vem še česa. Torej, dajmo iti iz ene skrajnosti v drugo.

Mogoče malce neumna primerjava, ampak za razne »wanna be« bolj razumljiva. Če primerjamo covid s prekomerno težo, je zadeva jasna in preprosta. Prekomerna teža je v porastu, je nevarna, tudi smrtna. Vsem ne bo zadala, ampak je skrajno nevarna za tiste, ki imajo pridružene bolezni. Vsi ukrepi, ki jih je vlada dala, so enaki ukrepom, ki jih moramo sprejeti, če želimo zgubiti odvečno težo.

O tem, kako najhitreje in najbolj učinkovito shujšaš, je toliko teorij, kot jih je za covid. Tudi pri dietah si strokovnjaki niso enotni. A jasno je eno, da je z zmerno prehrano in redno telovadno ter ob odrekanju rezultat mogoč. Če želite shujšati, morate spremeniti način življenja, drugače ne gre.

Enako je s covidom-19. Če želite ostati zdravi (suhi), boste morali spoštovati ukrepe (hrana, telovadba), pa naj bodo še tako neumni. Covid je postal del našega življenja, ki zahteva konkretne spremembe. Pa ne zaradi Janše ali zdajšnje vlade, ampak zaradi malega, po mnenju Šarca nepomembnega virusa.

Cepljenje ni samo lastna izbira

Tudi cepivo bo del tega novega življenja. In ja, tudi jaz se bom čipiral, da me bodo lahko potem nadzirali. Ker zdaj tisto obvestilo googla o tem, kje vse sem bil, vsak mesec, je zgolj obvestilo. Pa tudi to, da vsakič, ko prestopim mejo, dobim tisti SMS, ni nadzor. Hm?

Takole bom rekel, nič nimam skrivati, nikomur, zato me ne skrbi, da bi še vlada vedela, kaj počnem, glede na to, da sosedje in »prijatelji« vedo več o meni kot jaz sam. Če pa je nekomu fetiš, da me spremlja – pridi, greva na kavo. Bojda kuham tudi dobro. Dobrodošel.

Del, ki pravi, da bom zaradi čipa le lutka ne vem koga, pa je svojstven absurd. Kje vi živite? Zakaj se zjutraj zbujate? No, jaz sem od trenutka, ko se mi je rodil prvi otrok, postal njegova lutka. Vse je podrejeno njemu. Torej? Smo sužnji raznih podjetij – elektro, energetika, komunala, telekomunikacije, banka, šola … Če pomeni, da bom zaradi čipa potem »v lasti« le enega gospodarja – kam se moram postaviti?

Zgolj v vednost, zaradi teh norih cepljenj nimamo več določenih bolezni. Res je, da marsikdo zaradi zdravstvenih razlogov ne sme biti cepljen, a zato se moramo cepiti drugi, da zmanjšamo možnost, da bi ta zbolel (običajno je govora o tistih, ki imajo slab imunski sistem, so bolni…). Solidarnost pa to. Ste mogoče že kdaj slišali za to?

 Ljudje smo si različni, a zaradi youtube strokovnjakov ter spletnih forumov ne moremo govoriti o tem, da je nekaj resnica. Ni!

Vlado je treba zamenjati?

In kaj ima vlada z vsem tem? Nič! A za teoretike zarot veliko. Skoraj 30 let smo že samostojni, skoraj 30 let že poslušamo o tem, kdo je kaj in kdo ni kaj. Toliko kot naj bi ti pokradli, se čudim, da sem še sploh oblečen.

Vedno bo na oblasti kdo, ki komu ne bo všeč. A Slovenci smo naravnani na to, da iščemo napake. Huje je, če se to merjenje moči in udov gredo politiki. Ker na koncu smo državljani tisti, ki potegnemo kratko. Žalostno pa je, da tisti, ki se razglašajo za najbolj socialne, naredijo največ slabega za ljudi. Mi pa gledamo, ker bojda nič ne moremo.

Kaos v državi bosta reševala nova junaka Gale in Potrč?! Seveda brez maske.
Kaos v državi bosta reševala nova junaka Gale in Potrč?! Seveda brez maske.

Skoraj vsakdo lahko kandidira za poslanca, a za to je treba kar nekaj narediti. Tega pa ne bi. Lažje je iskati svojega super junaka, ki nas bo rešil. Tokrat sta v igri Gale in Potrč. O tem, kaj je v tem narobe, ne bi, a dokler se ne boste zavedali, da je nujno, da začnete razmišljati s svojo glavo, bomo tole igro nadaljevali.

Slovenija bo rastla le, če se bodo začeli vodilni povezovati, in takšno stranko potrebujemo. Takšni vodilni, vsi, bodo prispevali k razvoju. Ne da imamo koalicijo, ki gara kot črna živina in išče skupni jezik v nemogočih razmerah, in na drugi strani opozicijo, ki se med seboj »kolje« in ji je skupno le to, da so proti Janši.

Mi smo odgovorni za naša dejanja, ne vlada in ne covid. Če imamo predpise, pa naj bodo še tako mimo, se jih spoštuje. Si predstavljate vožnjo po cesti, kjer bi vsak imel svoje predpise in ideje? Pogrebni zavodi in zdravstvo bi imelo veliko dela, to je pa vse.

Ne iščite teorij zarot tam, kjer jih ni, ker človeška domišljija je neskončna. Predvsem pa, vaše mnenje je vaše, če vas kdo vpraša zanj, ga poveste, a ga ne vsiljujete. Vsak ima pravico do svojega mnenja, četudi meni, da je Zemlja ravna. Zadeva pa se zaključi tam, ko s svojim mišljenjem škodujete drugim in jih »posiljujete« s svojim prav. Še enkrat: vaše mišljenje ni resnica, je zgolj vaše mnenje. Ne vsiljujte ga drugim, ker to je nasilje. Nasilje pa rodi le nasilje.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice