Naprej na vsebino

Enajst znakov, ki kažejo, da je čas za razstrupljanje telesa

Ko zaslišite besedo »razstrupljanje«, vam lahko na misel pridejo številne ideje. Morda vaše misli takoj zaidejo v čudne zeliščne zvarke ali močne napitke pšenične trave. Morda ste že poskusili program za razstrupljanje telesa in ugotovili, da so začetni simptomi neprijetni. Ali pa imate pogosto izkušnje z razstrupljanjem in se zavedate neverjetnih fizičnih, duševnih, čustvenih in duhovnih koristi globinskega čiščenja. Kakorkoli že, pomembno je, da razbijemo pogoste mite o tem, kaj je razstrupljanje, in resnično razumemo, zakaj je pomembno, da svoje telo občasno očistimo.

Preberite tudi:

Devet načinov kako okrepiti imunski sistem

Holesterol in njegov vpliv na telo

Razstrupljanje telesa z zdravo prehrano.
Razstrupljanje telesa z zdravo prehrano.
Vir slike: Trang Doan, Pexels

Torej, zakaj razstrupljanje telesa?

Naše telo si nenehno prizadeva izločiti toksine in neželene snovi iz svojih različnih sistemov. Sčasoma se telo izčrpa zaradi nezdrave izbire hrane, alkohola, kofeina, drog, stresa in okoljskih toksinov, ki so del sodobnega življenja. Ne glede na to, kako zdrava je vaša prehrana ali življenjski slog, zunanji dejavniki še vedno zahtevajo, da telesu omogočimo, da se napolni in izničiti vse, kar nas morda ovira, da bi imeli vrhunsko zdravje in dolgotrajno vitalnost.

Takrat, ko so naši vitalni organi pod prevelikim pritiskom in ne morejo učinkovito delovati, se lahko pojavijo bolezni in vnetja. Če si vzamete čas za čiščenje in razstrupljanje telesa in negovanje teh vitalnih organov, je preventiva zelo pomembna in ima tudi takojšnje učinke – več energije, čistejšo kožo, boljšo prebavo, duševno jasnost in še veliko več.

Kdaj je čas za razstrupljanje telesa?

Enajst znakov, da je nujno, da začnete razmišljati o razstrupljanju telesu:

1. Nenehno se počutite utrujeni, ste pod stresom in preobremenjeni.

2. Imate pogoste glavobole in / ali pomanjkanje mentalne jasnosti.

3. Pogosto imate izpuščaje in madeže na koži in / ali utrujeno, bledo polt.

4. Zdi se, da zlahka zbolite za prehladom, gripo, ste bolj dovzetno za okužbe in viruse, ter pogosto jemljete zdravila.

5. Imate težavo s prebavo.

6. Na krožniku imate pogosto ocvrto hrano, predelano meso, mlečne izdelke, gluten, predelano hrano, rafinirani sladkor ali hitro hrano.

7. Pogosto uživate kavo, alkohol, droge ali cigarete.

8. Izpostavljeni ste običajnim okoljskim toksinom, kot so emisije ogljika, cigaretni dim, herbicidi, pesticidi, umetne dišave in gospodinjske kemikalije.

9. Imate preveliko telesno težo.

10. Pogosto se počutite čustveno nestabilni, depresivni, nemotivirani in vam primanjkuje energije in navdušenja.

11. Vaš zadah in vonj kože oddajata zaskrbljujoč smrad, ne glede na to, koliko dezodoranta ali zobne paste uporabljate.

Razstrupljanje je vaša priložnost, da telesu dovolite, da se lastni postopki čiščenja in samozdravljenja sprožijo. Vaše telo je inteligentno in razstrupljanje je popoln način, da pritisnete gumb za ponastavitev in začnete pot do bolj zdravega, srečnejšega in živahnejšega življenja.

Prednosti, ki jih ima celovito naravno razstrupljanje

Večina od nas se strinja, da so diete za razstrupljanje kratkoročni posegi, namenjeni odstranjevanju toksinov iz telesa, spodbujanju zdravja in pomoči pri hujšanju. V bistvu pa razstrupljanje v resnici ustvarja popolne pogoje za podporo telesu pri opravljanju dela, za katerega je telo narejeno. Prednosti, ki jih ima naravno razstrupljanje telesa vključujejo:

 • preprečevanje kroničnih bolezni,
 • močnejša imunost,
 • pomoč pri izgubi telesne teže,
 • izboljšana kakovost življenja,
 • povečana energija,
 • sijoča, žareča koža,
 • svetle, jasne oči,
 • mentalna jasnost,
 • uravnotežena čustva,
 • izboljšana samozavest,
 • nove zdrave navade in rutine in
 • podaljšana življenjska doba.
Za učinkovito razstrupljanje je pomembna hidracija.
Za učinkovito razstrupljanje je pomembna hidracija.
Vir slike: Charlotte May, Pexels

Kako se lotiti razstrupljanje telesa?

Ustrezna hidracija je ključna za razstrupljanje telesa, saj pripomore k izločanju strupenih delcev iz telesa in pomlajevanju celic. Priporočljivo je popiti vsaj dva do tri litre vode na dan. Najlažje boste zagotovili ustrezno hidracijo tako, da boste čas obrokov uporabili kot opomnik. Takoj, ko se zbudite, popijte 500 ml vode (po želji z limoninim sokom) in to ponovite pol ure pred kosilom in večerjo. Ves dan imejte ob sebi steklenico vode.

Vadba pripomore k okrepitvi sposobnosti vaših pljuč, zato je redno gibanje telesa čez dan zelo pomembno. To lahko dosežete s tem, da vadbo razdelite na manjša časovna obdobja. Zjutraj si vzemite 10 minut za raztezanje, pojdite na polurno hojo, preden se odpravite v službo, ali pa uporabite stopnice namesto dvigalo v svoji stavbi. Vključite dejavnost v svoje družabno življenje. S prijatelji se družite na sprehodu, teku ali telovadbi namesto ob kavi ali koktajlu.

Jejte pravo, neprocesirano hrano. Prizadevajte si, da v svojo prehrano vključite čim več svežega sadja in zelenjave. Sokovi, smutiji in solate so idealen začetek za razstrupljanje telesa. Vključite hrano, bogato s klorofilom, kot sta pšenična trava in ječmenova trava, pa tudi zeliščne čaje in morske rastline.

Dokazano je, da koriander in hrana, ki vsebuje citronsko in jabolčno kislino (grozdje, pomaranče, limone in drugo agrumi), pa tudi živila, bogata s selenom (kot so brazilski oreški, gobe in sončnična semena), pomagajo pri odstranjevanju težkih kovin, ki se kopičijo v telesu.

Tudi spanje je pomembno za razstrupljanje telesa, saj pomaga pri pomlajevanju celic, pri zdravljenju in popravljanju srca, mišic in krvnih žil. Cilj je spati sedem do osem ur na noč. Zavedajte se pomena higiene spanja (izogibajte se kofeinu pred spanjem, dve uri pred spanjem zaužijte zadnji obrok, uporabite slabo osvetlitev). Preden se odpravite v posteljo se zavestno potrudite, da se umirite. Odložite telefon, izklopite televizor, osvobodite se motenj in poskrbite, da bo vaš spanec čim bolj udoben.

 Za razstrupljanje telesa je ključno, da ste veliko zunaj. Vdihnite svež zrak v pljuča, prejmite dnevni odmerek vitamina D in izboljšajte svoje razpoloženje. Dihanje svežega zraka in občutek sončne toplote na koži lahko pripomoreta k čiščenju pljuč in k izboljšanju razpoloženja.

Razstrupljanje ni tako zmedeno ali omejujoče, kot ste morda mislili. Če pomagate naravnemu sistemu za razstrupljanje telesa, je verjetno, da bo majhen dvig samooskrbe za vas sproščujoča in prijetna izkušnja. Poleg tega se zaradi ugodnega počutja potem vse to splača.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice