Naprej na vsebino

Ali bi morala biti homeopatska zdravila vaša prva izbira?

Homeopatija ponuja marsikaj in ljudje vse bolj prepoznavajo prednosti celostnega pristopa k oskrbi, kjer homeopat obravnava posameznikovo stanje kot celoto, ne pa le njegovo klinično stanje ali nabor simptomov. S celostnega vidika homeopatije je pacient edinstven in zahteva individualno oceno in zdravljenje. Pacient je integrirana entiteta, vključno s fizičnimi, duševnimi, čustvenimi, duhovnimi, socialnimi in drugimi vidiki celotne osebe.

Preberite tudi:

Je vaš libido nizek? Tukaj je nekaj živil, ki delujejo kot naravni afrodiziak

Devet razlogov zakaj izbrati okolju prijazna naravna čistila

Posamezniki veljajo za žive sisteme, ki se samozdravijo, samoobnavljajo, homeostatizirajo in prilagajajo. Zdravje ni zgolj odsotnost bolezni, ampak sposobnost sistema, da se prilagodljivo odzove na širok spekter okoljskih izzivov. Bolezen je dostikrat prej posledica neravnovesja posameznika (duha in telesa) kot pa lokalne motnje. Homeopatija se osredotoči globlje, saj zdravi vzroke bolezni, ne zgolj simptomov, in spodbuja naravne zdravilne moči telesa, da prinesejo zdravje, vitalnost in dobro počutje.

Homeopatska zdravila ne zdravijo površinsko. Prav tako zgolj ne odženejo samo simptome, ampak zdravijo pacienta od znotraj. Homeopatska zdravila vplivajo na motnje po celotnem telesu in se ne osredotočajo zgolj na prizadete dele telesa, kot to počno tradicionalna zdravila. Bolniki pogosto poročajo o izboljšanju splošnega počutja, da imajo več energije, kakovostneje spijo in se jim je izboljšala prebave. Izginili naj bi tudi drugi simptomi, ki niso očitno povezani s stanjem, ki se zdravi s homeopatijo.

Homeopatija je zelo individualizirana in temelji na celostni oceni. Poleg dejanskega opisa pacientovega bolezenskega stanja in običajne diagnoze, lahko pri izbiri ustreznega homeopatskega zdravil, zlasti pri kroničnih boleznih, igrajo pomembno vlogo tudi pacientova konstitucija, čustveno in duševno stanje, način pacientovega odzivanja na telesni, čustveni in duševni stres v življenju, bolnikova osebnost, temperament, genetske predispozicije in družinska anamneza določenih bolezni.

Homeopatska zdravila so učinkovita.
Homeopatska zdravila so učinkovita.
Vir slike: Cottonbro, Pexels

Homeopatska zdravila so lahko tudi prva izbira

Homeopatska zdravila so namenjena izboljšanju zdravstvenega stanja s spodbujanjem mehanizma samoregulacije. Izboljšanje zdravstvenega stanja pomeni zmanjšanje kakršnegakoli procesa bolezni, pa tudi dovzetnosti za bolezni. Homeopatska zdravila niso omejena zgolj na nekatere bolezni, ampak so splošno uporabna za vse vrste bolezni.

Pogosto se lahko homeopatska zdravila uporabljajo kot prva možnost pri zdravljenju določenih stanj, dražja in potencialno strupena klasična zdravila pa kot druga možnost. Poleg tega lahko homeopatija ponudi terapevtske možnosti, kadar običajna zdravljenja niso uspela ali kadar običajna zdravljenja ne obstajajo. Pri mnogih motnjah bi morala biti homeopatija prva izbira namesto skrajnih klasičnih zdravil.

V mnogih primerih kroničnih bolezni lahko homeopatsko zdravljenje doseže rezultate, ki bi bili pri običajnem zdravljenju nemogoči. Terapevtske možnosti pa so odvisne od tega, koliko nepopravljive škode se je zgodilo in od tega, v kolikšni meri je organizem sposoben okrevati. Če je izkrivljanje preveliko, škoda prehuda, bolezen zelo nalezljiva ali življenjsko nevarna, postane stanje primernejše za močnejše metode običajne medicine.

Omejitve so posebne kirurške indikacije, bolezni zaradi pomanjkanja in zelo resne bolezni, pri katerih so se razvile velike anatomske spremembe. Vendar lahko homeopatsko zdravljenje v neozdravljivih fazah bolezni v veliki meri razbremeni bolnika.

Homeopatska zdravila so učinkovita alternativa antibiotikom

Homeopatsko zdravljenje je učinkovita metoda zdravljenja – tako v akutnih kot kroničnih stanjih, vsaj tako poroča milijone bolnikov in tisoče zdravnikov homeopatov. Za večino bolezni lahko celo nudi dolgotrajno in trajno zdravljenje. To pa potrjujejo mnogi klinični dokazi za učinkovitost homeopatije. Številna stroga klinična testiranja so pokazala, da so homeopatska zdravila boljša od placeba ter, da imajo učinke, podobne običajnim načinom zdravljenja.

Homeopatska zdravila so učinkovita alternativa antibiotikom pri nalezljivih boleznih, ne povzročajo toksičnih stranskih učinkov in omogočajo hitro okrevanje. Tudi virusne okužbe se zelo dobro zdravijo s homeopatijo. Poleg tega so homeopatska zdravila učinkovita pri številnih stanjih pri otrocih, vključno z vedenjskimi težavami.

Druga uspešno zdravljena stanja vključujejo kožne bolezni (akne, ekcem, luskavica, bradavice), mišično-skeletne bolečine (artritis, artroza, išias, burzitis in fibromialgija), alergije, napetostni glavobol in migreno. Homeopatska zdravila so učinkovita tudi pri odpravljanju zgage, gastritisa, zaprtja in drugih črevesnih stanj (sindrom razdražljivega črevesja, vnetna črevesna bolezen).

Pogosti prehladi, vnetje sinusov, tonzilitis, kašelj, astma in okužbe dihal se prav tako lahko zdravijo s homeopatijo. Homeopatska zdravila prav tako ugodno vplivajo na čustvena stanja (depresija, tesnobe, nespečnost), na ginekološke motnje (predmenstrualni sindrom, neplodnost, vročinski napadi, jutranja slabost, indukcija poroda, porodne bolečine, težave z dojenjem, vnetje dojk), na koronarne disfunkcije ter jetrne bolezni. Poleg naštetih je še veliko drugih stanj, pri katerih so homeopatska zdravila učinkovita.

Naravna in varna homeopatska zdravila.
Naravna in varna homeopatska zdravila.
Vir slike: Tara Winstead, Pexels

Homeopatska zdravila so varna

Homeopatija je varna. Za razliko od drugih zdravil so homeopatska zdravila netoksična in neškodljiva ter nimajo škodljivih stranskih učinkov. Bolniki, ki zaradi stranskih učinkov ne morejo uporabljati običajnih zdravil na recept, lahko pogosto varno uporabljajo homeopatska zdravila. Homeopatska zdravila so naravna, pripravljena iz majhnih količin zelišč, mineralov in živalskih izdelkov. Za njihovo kakovost in varnost skrbijo nacionalne agencije, ki delujejo po zakonodaji Evropske unije in evropskih farmakoloških zahtev. Homeopatska zdravila so primerni tudi za nosečnice, dojenčke in otroke.

Številne otroške bolezni je mogoče zelo učinkovito in hitro zdraviti s homeopatijo, ne da bi pri tem prišlo do kakršnihkoli stranskih učinkov. Za razliko od antibiotikov in drugih takšnih zdravil, homeopatska zdravila ne ovirajo prebave ali zmanjšujejo odpornosti telesa. Homeopatska zdravila uporablja na milijone ljudi, da pomagajo sebi, svojim bližnjim in hišnim ljubljenčkom.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice