Naprej na vsebino

So res na Ptuju testiranja hitrih brisov groba, osebje pa neprijazno?

Testiranje, cepljenje, maske, ukrepi, »policijska ura«, odpiranje, zapiranje … covid-19 je naše življenje postavil na glavo. Težko bi še našli koga, ki ga vse skupaj vsaj malo ne nervira. Zadnje leto se absolutno vse vrti okoli tega virusa, težko je že imeti pogovor, ne da bi se posredno ali neposredno dotaknil covida.

Mirno lahko rečem, da smo ljudje že naveličani vsega skupaj, da si želimo mirnosti, vsaj delček prej t. i. normalnega življenja, ker luči na koncu predora še vedno ni. Cepivo in tedensko testiranje sta vsekakor bila mišljena v tej smeri, a kaj ko se tudi tu narod loči vsaj na dve skrajnosti. Ene, ki so za, in druge, ki z vsemi močmi skušajo prepričati proti.

Preberite tudi:

Sme delavec, učitelj zavrniti testiranje na covid-19?

Zakaj so v Kočevju uspešnejši pri cepljenju proti covidu-19?

Tako eni kot drugi redno skrbijo za senzacionalne zgodbe, ki v ljudjeh prebujajo le strah, jezo in poglabljajo tesnobo, napetost. Postajamo bombe na dveh nogah in le vprašanje časa je, kdaj bomo začeli »pokati«. Ravno te senzacionalne zgodbe, ki se dnevno pojavljajo na spletu, so tiste, ki naredijo več škode kot koristi.

Družbena omrežja so postala filtri za vse naše tesnobe, terapevti, ki nam olajšajo skrb, ali pa nas celo bolj podkurijo, odvisno od komentarjev, ki sledijo objavi. A dokler gre za objave tipa osebne izpovedi, brez imen, krajev in niso uperjene proti nekomu, ne škodujejo toliko kot objave, kjer se nekoga izpostavi, se mu pripne etiketa, ki dostikrat ni objektivna ocena.

Ena takšnih objav je bila uperjena proti ZD Ptuj, kjer je avtor objave trdil, da so očitno zamenjali odjemalce brisov na testiranju, ker so po novem odvzemi grobi, osebje neprijazno. Komentarji pod objavo pa so bili v smeri, da če si samoplačnik, tega ne doživljaš, ter da se mnogo ljudi hodi raje testirat v Maribor ter okoliške kraje, ker so tam nežnejši, prijaznejši in rezultat dobijo bistveno hitreje.

Kar hude obtožbe, ki smo jih preverili tudi pri direktorici ZD Ptuj dr. Metki Petek Uhan.

Ena takšnih objav je bila uperjena proti ZD Ptuj, kjer je avtor objave trdil, da so očitno zamenjali odjemalce brisov na testiranju, ker so po novem odvzemi grobi, osebje neprijazno.
Ena takšnih objav je bila uperjena proti ZD Ptuj, kjer je avtor objave trdil, da so očitno zamenjali odjemalce brisov na testiranju, ker so po novem odvzemi grobi, osebje neprijazno. Vir slike: Ptuj.info

V ZD Ptuj ne opažajo upada števil testiranih

Testiranje je eden izmed vladnih pogojev, da so lahko trgovine, kozmetični saloni, frizerski saloni, izobraževalne ustanove … odprti. Večina le-teh se mora vsaj enkrat tedensko testirati, če želijo opravljati svojo dejavnost. Razen če spadajo med izjeme, a v povprečju se je večina že vsaj petkrat testirala.

Marsikdo meni, da če že imaš za sabo nekaj testiranj, kjer ti palčko potisnejo v nos, počasi le-tega ne čutiš, a kot pojasnjuje direktorica dr. Petek Uhanova, je vsako testiranje lahko neprijetno, in če je le-teh več, že marsikdo postane naveličan, nestrpen in dostikrat je ravno zaradi napetosti odvzem brisa boleč.

Dr. Petek Uhanova še pojasnjuje, da niso opazili, da bi število testiranih upadlo, ter dodaja, da imajo ljudje na voljo več možnosti testiranja, ali pri njih, ali v bolnišnici, ali pri zasebnikih. Po njenih besedah pa osebje opaža, da so ljudje vse bolj nestrpni, in osebje je deležno marsikaterega verbalnega napada, groženj, nezadovoljstva nad tem, da se morajo testirati, počakati, vse je lahko povod za nadiranje. A osebju, ki jemlje brise, dajejo elan številne pohvale, ki jih dnevno prejmejo.

Osebje je ves čas isto in ne ve, koga testira

V ZD Ptuj testirajo v istem kontejnerju (parkirišče ob Zdravstvenem domu Ptuj), na dveh testirnih mestih, tako šolnike kot prijavljene in tiste, ki pridejo samoplačniško, pa tudi tiste, ki so se pač odločili, da se pridejo testirat. Zaposlene v podjetju pa v šotoru na parkirišču.

Vsak dan je moč prebrati kakšen post, da je posameznik dolgo čakal na testiranje, to je domala praksa povsod, četudi se testiranje opravi v slabih dveh minutah. Preprosta matematika pove, da eno testirno mesto lahko v uri opravi 30 oseb, včasih kakšnega več ali celo manj. Če se naenkrat odloči testirati 100 ljudi, bodo žal čakali, pa ne zaradi tega, ker bi bilo osebje počasno, grobo, nesramno in bi si več časa vzelo za posameznike, ki so plačali, ampak preprosto zato, ker se matematika drugače ne izide.

Direktorica dr. Petek Uhanova na očitek, da so zamenjali osebje, pojasnjuje, da temu ni tako, da od samega začetka testiranja testirajo isti ljudje, da je res, da ni naročanj, a se včasih naenkrat zberejo vse tri skupne »naročenih« (šolniki, podjetja in tisti, ki jih naročijo zdravniki, ali se naročijo sami) ter tisti, ki so se odločili, iz takšnih ali drugačnih razlogov, da se bodo testirali. Tega žal ni moč predvideti in posledično nastajajo vrste in se čaka.

Dr. Petek Uhanova še pojasnjuje, da ti, ki jemljejo bris, ne vedo, kdo je oseba, kateri jemljejo bris, zato tudi strogo zavrača očitke, da bi bilo osebje prijaznejše in nežnejše s tistimi, ki so samoplačniki.

Dr. Petek Uhanova pa dvomi, da bi bili jemalci brisov takšni, kot jih je predstavil avtor posta, ki kroži po spletu.
Dr. Petek Uhanova pa dvomi, da bi bili jemalci brisov takšni, kot jih je predstavil avtor posta, ki kroži po spletu.
Vir slike: Štajerski val

Težave je treba reševati osebno, ne prek spleta

Vsi smo samo ljudje in delamo napake, smo včasih manj zbrani, včasih zgolj zgledamo neprijazno, ker smo utrujeni, in mislim, da je zdravstveno osebje že pošteno utrujeno od vsega – od dela, neprestanega pojasnjevanja, zagovarjanja in ohranjanja prijaznosti, četudi so ljudje do njih grobi, žaljivi in nesramni.

Direktorica dr. Petek Uhanova stoji za svojim osebjem in je prepričana, da svojega načina in prijaznosti v tem času ni spremenilo, saj ima jasna navodila. Res je, da pri njih jemljejo bris iz obeh nosnic, saj je takšno navodilo za njihov test, in direktorica še čaka odgovor ministrstva za zdravje, če bi lahko dobila drugačne teste. Prav tako ima osebje jasno navodilo, da tiste, ki zahtevajo nekaj, česar pri njih ne izvajajo – npr. odvzem iz grla, prijazno napoti drugam.

Dr. Petek Uhanova pa dvomi, da bi bili jemalci brisov takšni, kot jih je predstavil avtor posta, ki kroži po spletu. A če, predlaga, da se vsi, ki bi imeli kakršnekoli težave z osebjem, ki testira, obrnejo na vodstvo ZD Ptuj, da se zadeva razreši, ne da se zgolj piše poste, ki mečejo slabo luč na zaposlene v ZD Ptuj.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice