Naprej na vsebino

Ali so avtomobili Tesla vredni denarja?

Tesla, ameriška znamka avtomobilov izključno na električni pogon, ima za cilj revolucijo čistega prometa, stran od avtomobilov z notranjim zgorevanjem. Blagovna znamka je dobila ime po Nikoli Tesli, izumitelju sodobnega električnega sistema z izmeničnim tokom (AC). Teslin izvršni direktor je Elon Musk, ki slovi po svojih kontroverznih idejah, zaradi česar ima tudi veliko oboževalcev.

Tesla vsakdanji promet usmerja k vključevanju električnih avtomobilov, nazadnje z najcenejšim avtomobilom Tesla Model 3. Ponuja tudi vrhunska avtomobila Model S in Model X za bogate kupce. Njegov cilj je preprečiti težave s tradicionalnimi električnimi avtomobili, tako da ponuja ekskluzivno omrežje Supercharger, ki omogoča dolge vožnje in hitro, široko dostopno polnjenje ob cesti.

Preberite tudi:

Kako električni avtomobili delujejo?

Tesla z baterijo naslednje generacije že za 25.000 dolarjev, pravi Elon Musk

Tesla svoj razvoj v Silicijevi dolini usmerja tudi k najsodobnejši tehnologiji, vključno s sistemom za pomoč voznikom, Avtopilotom. Kljub neenakomernim podatkom o donosnosti, je Teslova na videz obetavna prihodnost leta 2020 presegla Toyotino tržno vrednost in Tesla je postal najdragocenejši proizvajalec avtomobilov na svetu. Ker so vsi Teslini avtomobili povsem električni, nimajo emisij iz izpušne cevi, prav tako Tesla izdeluje tehnologijo za shranjevanje baterij in sončne celice.

Električni avtomobil Tesla.
Električni avtomobil Tesla.
Vir slike: Blomst, Pixabay

Kakšno ceno imajo avtomobili Tesla?

V Evropi Tesla trenutno ponuja tri modele, četrtega, Tesla Model Y, pa bo predvidoma dobavljiv leta 2021 ali 2022. Medtem ko direktor Tesle Elon Musk pravi, da si na koncu želi, da bi znamka proizvajala cenovno dostopna električna vozila za množični trg, imajo sedanji Teslini električni avtomobili visoko ceno.

Tudi pri najcenejšem modelu, veliki limuzini Tesla Model 3, se cena začne pri 40.000 evri. Luksuzna limuzina Tesla Model S stane od 90.000 evrov, za vrhunski Tesla Model X, sedemsedežni velik luksuzni terenec, z zloglasnimi zadnjimi vrati »sokolovih kril«, pa boste odšteli najmanj 100.000 evrov.

Tesla Model 3

Tesla Model 3 limuzina je Teslin avto za množični trg, saj se z njegovo ceno želijo približati ceni avtomobilov znamke običajnim kupcem. Je precej cenejši od drugih Teslinih modelov, čeprav je še vedno drag – za njega boste odšteli več kot 40.000 evrov. Ta model je tudi nekoliko manjši, čeprav je po evropskih standardih še vedno velik avtomobil – dolg je 4,7 metra in širok dobra dva metra.

Tesla model 3 ima presenetljivo zasnovo – tako notranjo kot zunanjo. Armaturna plošča je presenetljivo preprosta, z velikim ohišjem zaslona na dotik, s katerim se lahko upravlja skoraj vse.

V Evropi in Sloveniji so na voljo tri različice Modela 3. Vstopni Standard Plus ima en elektromotor, ki poganja zadnja kolesa, medtem ko modeli Long Range in Performance imata večjo baterijo in pogon na vsa štiri kolesa. Vsi so opremljeni samo z enostopenjskim samodejnim menjalnikom. Tudi različica Standard Plus ponuja skoraj 410 km vožnje, preden ga je potrebno napolniti.

Tesla Model S

Tesla Model S je najstarejši izmed Teslinih trenutnih modelov. Gre za luksuzno limuzino, ki ponuja veliko prostora za potnike, ne da bi pri tem žrtvoval zmogljivosti, ali podobo športnega avtomobila. Tesla Model S ima izjemno domet vožnje – 680 km, kar bi moralo pomiriti tudi najbolj zaskrbljene opazovalce avtomobilov na baterije.

Kot vsi Teslini avtomobili, ima tudi Tesla Model S način samodejnega pilota, ki pomaga vozniku pri vožnji. Način samodejnega pilota pa ne pomeni popolnoma samovozeče vozilo. Tesla ponuja tudi dodatek, ki se imenuje »Full Self-Driving Capability«, ki dodaja dodatne funkcije za pomoč vozniku. A to še vedno NI popolnoma samovozeče vozilo. Ta funkcija omogoča, da s pritiskom na indikator za smer avtomobil spremeni pas, a kljub temu mora biti voznik še vedno pozoren na promet.

Tesla Model S.
Tesla Model S.
Vir slike: Imexclusives, Pixabay

Tesla Model X

Tesla Model X je nenavaden križanec – nagovarja oboževalce športnih terencev, hkrati pa ima lastnosti, ki bodo privlačne za kupce enoprostorcev. Ne glede na to, kateri kupec ste, boste zagotovo potrebovali globoke žepe, saj je Tesla Model X drag. Ima edinstvena zadnja vrata »sokolovih kril«, ki jih lahko kupite s super avtomobilom v visokih specifikacijah.

Njegov cilj je biti tudi praktičen s sedmimi sedeži in z veliko prtljažnega prostora. Pogon na vsa štiri kolesa je serijski. Kljub manjši izbiri treh baterijskih izhodov Tesla trdi, da ima Model X 415 km dosega vožnje. Glede na ponujene zmogljivosti je to primerljivo z bencinskim avtomobilom.

Tesla Model Y

Ob nenehno cvetoči priljubljenosti kompaktnih športnih terencev, Tesli trenutno manjka ravno ta ponudba in z Modelom Y želi Tesla to vrzel zapolniti. Model Y bo cenovno ugodnejša možnost kot Model X, hkrati pa bo nekoliko večji in dražji od Modela 3.

Ta novi model ponuja možnost dodatne tretje vrste sedežev za sedem ljudi. To bo prvi avtomobil Tesle, ki bo imel toplotno črpalko za ogrevanje notranje kabine, kar bi moralo izboljšati električni doseg avtomobila v hladnejšem vremenu. Naročila za model Tesla Y so se v Evropi že začela, v ZDA pa je ta model bil na voljo za nakup že od marca 2020.

Danes je Tesla znatno znižal cene Modela 3 v več evropskih državah. Zdaj je najbolj priljubljen avtomobil podjetja nekaj tisoč evrov cenejši kot prej in se lahko kvalificira za dodatne bonuse, odvisno od države registracije. Kupci Tesle iz različnih evropskih držav poročajo, da je glede na nove cene in vladne spodbude za nakup električnih vozil, zdaj mogoče kupiti Model 3 celo za 20 % nižje kot prej.

Z razvojem Tesle in izboljšanimi proizvodnimi procesi lahko podjetje ponudi vedno boljše cene svojih avtomobilov. Navsezadnje je bil Teslin cilj vedno široko sprejemanje električnih vozil, zato si podjetje prizadeva znižati proizvodne stroške na različne načine. Glavna usmeritev za dosego tega cilja je razvoj in proizvodnja lastnih baterij, ki bodo precej cenejše od obstoječih.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice