Skip to content

Izplačilo socialnih transferjev: junij 2021

Počasi se življenje vrača v ustaljene tirnice, a žal covid-19 za sabo pušča kar nekaj neprijetnih posledic. Zaradi tega se tako Slovenija kot Evropska unija trudita z različnimi ukrepi predvsem omiliti te negativne posledice.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je v okviru odziva Evropske unije na pandemijo covida-19 (pobuda React EU) zaprosilo za dodatna sredstva za izvajanje Operativnega programa za materialno pomoč najbolj ogroženim za obdobje 2014–2020 v višini 8,9 milijona evrov, od katerih bo 7,7 milijona namenjenih za nakup prehrambnih izdelkov za najbolj ogrožene.

Ministrstvo bo tako z obstoječimi ter dodatnimi sredstvi zagotovilo predvidoma 5.000 ton prehrambnih izdelkov na leto.

Preberite tudi:

Veste kateri socialni transferji vam pripadajo?

Subvencija vrtca: komu pripada in kako jo dobiti?

Kako pravilno izpolniti vlogo za denarno socialno pomoč – DSP

Vlada pa je sprejela Sklep o podaljšanju ukrepa delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo za mesec junij. Ocenili so, da bo ukrep delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo tudi v prihodnje zmanjšal tveganje, da bi se podjetja, ki se zaradi covida-19 soočajo z nizkim povpraševanjem ali negativnimi šoki v produktivnosti, odločala za odpuščanje delavcev. Učinki interventnih ukrepov na trg dela so pa spodbudni, saj so omejili rast brezposelnosti.

Hkrati pa tudi trenutne epidemiološke razmere, stanje na trgu dela, ki je vezano na okrevanje gospodarstva, ter pozitivni odzivi delodajalcev nakazujejo na to, da je ukrep delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo še vedno potreben, zato ga je vlada podaljšala do 30. junija 2021.

Še vedno pa ostaja enako, vsaj zaenkrat, izplačilo socialnih transferjev. V mesecu JUNIJU vam bo ministrstvo dodeljeni socialni transfer nakazalo:

DRŽAVNA ŠTIPENDIJAčet., 10. 6.
ZOISOVA ŠTIPENDIJAčet., 10. 6.
POMOČ OB ROJSTVU OTROKApet., 11. 6.
STARŠEVSKI DODATEKpet., 11. 6.
REJNINEpet., 11. 6.
OTROŠKI DODATEKpon., 14. 6.
DODATEK ZA VELIKO DRUŽINOpon., 14. 6.
DODATEK ZA NEGO OTROKApon., 14. 6.
PRISP. ZARADI DELA S KRAJŠIM DEL. ČAS. ZARADI STARŠEVSTVAtor., 15. 6.
DELNO PLAČILO ZA IZGUBLJENI DOHODEKtor., 15. 6.
STARŠEVSKA NADOMESTILAtor., 15. 6.
DENARNA SOCIALNA POMOČ I. OBDELAVApon., 21. 6.
VARSTVENI DODATEKsre., 30. 6.
DENARNA SOCIALNA POMOČ II. OBDELAVAčet., 1. 7.
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice