Skip to content

Borut Korun: LGBTQIA+ in njihove pravice

V vsem živem svetu obstajata dva spola (izjema so virusi in bakterije). Dva spola sta potrebna, da pride do novih in novih genetskih kombinacij. Noben drug spol v biološkem svetu ni potreben. Res je, da se s spolom pri nekaterih nizko razvitih živalih dogajajo čudne stvari, spol lahko žival celo spremeni. Vendar je to del njihove biologije in ima verjetno nek smoter.

Mogoče vas bo tudi zanimalo:

Borut Korun: »Spoštovani gospod predsednik, spoštovani gostje …«

Borut Korun: 100. obletnica koroškega plebiscita – spomin na žalostni dogodek, ki nas mora opominjati

Zapleteni hormonski in psihični mehanizmi v človeku pripeljejo do tega, da moški v ženski takoj prepozna žensko. In seveda obratno. Ampak kaj lahko pripelje moškega do tega, da kot objekt svojega spolnega poželenja prepozna v moškem? Ali v otroku?

Seveda je odgovor lahko samo eden: gre za napako. Napake so v tako kompliciranem biološkem mehanizmu, kot je človek, pogoste. Napake se pojavljajo povsod v živem svetu. Napaka je pravzaprav vsaka mutacija, čeprav so nekatere mutacije tudi koristne. Mutacije, ki se zelo hitro dogajajo virusom so večinoma koristne – seveda za viruse.

Ljudje imajo zaradi napake lahko podedovana nagnjenja k raznim boleznim, eni prehitro postanejo plešasti, nekaterim se kri ne strjuje, nekateri so kratkovidni, nekateri impotentni… Ampak nobena od teh napak ni družbeno tako usodna kot je napaka v prepoznavanju »nasprotnega« spola.

V vsem živem svetu obstajata dva spola (izjema so virusi in bakterije). Dva spola sta potrebna, da pride do novih in novih genetskih kombinacij.
V vsem živem svetu obstajata dva spola (izjema so virusi in bakterije). Dva spola sta potrebna, da pride do novih in novih genetskih kombinacij.
Vir slike: Splet

Napačna spolna usmerjenost v sodobni, prosvetljeni evropski družbi seveda ne more biti stvar kazenskega pregona, razen v primeru, ko gre za pedofilijo. Ker nihče ni kriv za svoje telesne in (ali) duševne pomanjkljivosti ne moremo obsojati spolno napačno usmerjene, kot to recimo počenjajo v islamskih državah. Tudi v socializmu, po katerem se levičarjem tako toži, je veljala homoseksualnost za kaznivo dejanje.

Nihče danes ne sme biti obravnavan drugače samo zato, ker je drugače spolno usmerjen. Dandanes in v zahodnem svetu človekove pravice teh ljudi niso kršene. Da so drugačni, je njihova osebna usoda. Nihče jih zaradi tega ne preganja. Policist, ki ustavi voznika zaradi prehitre vožnje, tega ne sprašuje po njegovi spolni usmerjenosti. Tudi sodnika, ki sodi obtoženemu, ne zanima njegova hetero ali homoseksualnost. Človekova pravica je biti pravično obravnavan ne glede na to, ali si plešast imaš sladkorno bolezen, ali če si homoseksualen.

Na tem mestu pa se moramo ustaviti. Odnos med moškim in žensko je biološko potreben in utemeljen in je temelj vsaki civilizaciji. Vsaka civilizacija je nadgradnja človekove biološkosti. Današnja neomarksistična Evropa našo civilizacijo ruši tudi tako, da nenormalno proglaša za normalno. S takimi in podobnimi prijemi rušijo civilizacijsko »zgradbo«.

S tem, ko je zahodni svet sprejel bizarno tezo o več spolih, so vlogo spola, njegovo nezamenljivo in biološko določenost relativizirali. Če so vsi izmišljeni spoli enakovredni, so po tej logiki enakovredne tudi njihove spolne prakse. Ampak, ali jih res?

 Prepričan sem, da drugačnost sicer toleriramo, vendar je ne sprejemamo kot enakovredno. Za večino Slovencev ni sprejemljivo, da bi istospolni pari lahko posvojili otroke. Imeti otroka je namreč posledica heteroseksualne zveze. Razen tega se nam ne zdi prav, da bi odraščajoči otrok istospolnost »staršev« začel dojemati to kot nekaj normalnega. Glede na to, da razni primeri drugačnih spolnih usmeritev niso več samo biološka zanimivost, ki ji ne bi smeli poklanjati posebne pozornosti, ampak je ta drugačnost postala politično orožje kulturnih, oziroma neomarksistov, je to, nekoliko restriktivno stališče normalno.

Verjetno ga ni med nami, ki bi želel, da bi v vrtcih in šolah otrokom govorili o raznih bizarnih oblikah spolnosti.
Verjetno ga ni med nami, ki bi želel, da bi v vrtcih in šolah otrokom govorili o raznih bizarnih oblikah spolnosti.
Vir slike: Nova24

To lahko ima usodne posledice. Spomnimo se na staro Grčijo, kjer so si homoseksualci – večinoma pripadniki višjih slojev – pridobili vso oblast. Vsi antični kipi, ki predstavljajo moške, predstavljajo gole moške. Nobena druga stara civilizacija ni ustvarjala kipov ali slik toliko golih moških.

Ko so grški filozofi razpravljali o lepoti, so večinoma imeli v mislih moško »lepoto«. To v Grčiji ni bilo od zmeraj. Idealni tip Grka za časa Homerja je bil Odisej, ki je bil svetlobna leta daleč od vsake spolne deviacije. Torej se je prehod v družbo, ki so ji vladali »pederasti«, moral zgoditi v stoletjih po Homerju, času, ko so se mnoge normalne stvari v Grčiji obrnile v svoje nasprotje.

Sprašujem se, ali nismo sedaj priča takemu počasnemu, vendar temeljitem preobračanju normalnega v nenormalno in prevzemanja oblasti s strani tistih, ki se sami ne morejo razmnoževati in so na to celo ponosni? Ko popuščamo svojim načelom in temu, kar nam pravi zdrava pamet postajajo odkloni v spolnem vedenju »normalni«, izvajanje in reklamiranje njihovih spolnih odklonov pa »človekova pravica«.

Upirati se temu procesu postaja družbeno nesprejemljivo. Tako se naenkrat branitelji normalnosti znajdejo na prangerju. To se sedaj dogaja Orbanu, ki se zdi eden zadnjih normalnih državnikov v dekadentni Evropi.

V evropskem parlamentu so sprejeli resolucijo, ki obsoja zakon o LGBTIQ, ki ga je sprejel madžarski parlament. Madžarska je bila obsojena, ker naj bi kratila pravice pripadnikov drugače spolno usmerjenih ljudi. Nekateri evropski politiki Madžarsko celo izganjajo iz EU. Grozijo jim z odvzemom denarne pomoči ali celo z odvzemom glasovalnih pravic.

In kaj so tako strašnega sklenili v madžarskem parlamentu, da bi si zaslužili celo izključitev iz evropske skupnosti? Samo to, da madžarski zakon sedaj prepoveduje »drugače spolno usmerjenim«, da bi za te svoje usmeritve delali reklamo med mladimi.

Verjetno ga ni med nami, ki bi želel, da bi v vrtcih in šolah otrokom govorili o raznih bizarnih oblikah spolnosti. Ljudje, ki seksualizirajo otroke v starosti, ko ti o spolnosti sploh ne razmišljajo, so pa za vse vplive zelo dojemljivi, ne počenjajo tega zato, ker bi radi otroke »informirali«. Če je kaj takega sploh potrebno, naj bo to del učnega načrta pri biologiji. Seveda ne prej kot v srednji šoli.

Zakaj bi iz nekega biološkega problema dovolili delati politiko? Ali nam ne razlagajo, da mora biti šola ideološko nevtralna in da je edino to normalno? Kaj niso prav oni izgnali verouka iz šol? Sedaj izganjamo iz šol še normalnost.

O tej tematiki sem nekoč govoril z znanko, profesorico na srednji šoli. Rekla je, da velja pravilo, da se nobena zunajšolska dejavnost v šoli ne sme izvajati brez prisotnosti učitelja. Izjema je, ko pridejo ljudje iz LGTB! Oni smejo in hočejo biti sami z otroci. Ko so potem otroke profesorji vprašali, kaj so delali, kaj so jim govorili, niso ničesar povedali. Rekli so, da jim je bilo zabičano, da o tem ne smejo govoriti z učitelji.

Ko so grški filozofi razpravljali o lepoti, so večinoma imeli v mislih moško »lepoto«.
Ko so grški filozofi razpravljali o lepoti, so večinoma imeli v mislih moško »lepoto«.
Vir slike: Splet

Preden nadaljujem, naj napišem, da so za obsodbo Orbana glasovali vsi evropski levi poslanci iz Slovenije in tudi gospa Ljudmila Novak, nekdanja predsednica krščanskih demokratov. Njeno krščanstvo je kar nekam poniknilo. No, poniknilo je tudi pri večini evropskih poslancev iz Evropske ljudske stranke. Večina poslancev Evropske ljudske stranke je namreč glasovala za resolucijo, da o socialistih in liberalcih sploh ne govorimo.

Orbana vidim kot branilca normalnosti. Skrbi pa me, kako bo reagirala slovenska politika. Bomo tudi mi podlegli črednemu nagonu in razglašali »da je noč, kadar sije sonce?« Bo slovenska politika sedaj, ko predsedujemo Evropi »stisnila rep med noge«? Upam, da ne.

Vedeti je treba, da je ta norost premišljen del načrta, ki naj bi uničil to, česar se z revolucionarnim nasiljem ni dalo uničiti. Cilj je drugačna Evropa, z drugačnimi vrednotami, Evropa, ki bo po današnjih merilih povsem nenormalna. V njej ne bo več posameznih narodov in posameznih držav, evropski prebivalci pa bodo postali anonimna brezidejna množica potrošnikov. V ozadju prizadevanja za tako »novo« Evropo stoji čuden par: skrajna levica in evropski kapital. Boj za Slovenijo je zato boj proti uresničevanju take Evrope.

Če se bodo zgoraj omenjene politične usmeritve v Evropi nadaljevale in še stopnjevale, bomo morali tisti, ki smo še »normalni« premisliti, kam sodimo. Še sodimo v skupnost strank, ki naj bi varovale Evropo, kot smo jo videli skozi rešetke železne zavese v času komunistične Jugoslavije? Naj bom konkreten: še sodimo v Evropsko ljudsko stranko, ko pa je očitno, da je tudi ona okužena z kulturnim marksizmom in da nima več monopola nad normalnostjo?

Subscribe
Notify of
guest
3 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Tina
Tina
2 years ago

Kakšen srednjeveški prispevek v 21. stoletju?! Se vidi, da smo podalpska država, kamor sonce ne posije.

Marija
Marija
2 years ago

Ja če se hitro ne zbudimo se nam slabo piše.EPP , EU pa se tako ve kam je usmerjena.Čestitle g.Orbanu.Tina si LGBT+,da ti je članek srednjeveški.Vsak naj svojo spolnost živi kot jo hoče,nima je pa pravice vsiljevati drugim.

Tina
Tina
2 years ago
Reply to  Marija

Saj, ravno to. Pripadniki LGBT+ skupine nikomur ne vsiljujejo svoje usmerjenosti, življenjskega stila, samo borijo se proti diskriminaciji, kar pa za nasprotno stran ne morem trditi. Že ta vaš komentar: “da moram biti ena od ‘njih’ “, mi je smešen, kot da bi bili v vrtcu. Zato ker je to res irrelevantno. Pač, ko zmanjka dejanskih intelegentnih argumentov, posežemo po tovrstnih, kajne? Tako ali tako je pa samo še vprašanje časa, zaradi mene se lahko vsi skupaj tudi razderete, pravica bo že potrpela, dolgoročno dosegla svoje in kmalu bomo na take neumne izpade lahko gledali le še kot na bizaren… Read more »

Prijava na e-novice