Skip to content

Smo starši res pripravljeni na novo šolsko leto?

Končno! Novo šolsko leto in skrb za otroke bo ponovno v rokah, do covida-19 najbolj osovraženih bitij, učiteljev. Na poti v službo sem opazoval nasmejane in vesele obraze otrok, ki so končno svobodni. Risanje F prvim letnikom je bilo skoraj tovarniško. Gruče razigranih otrok se je valilo v »mučilnice«.

Če bi danes vse te nasmejane obraze povprašal kako jim je, sem skoraj prepričan, da bi večina odgovorila, da so prav veseli, da so se končno znebili tečnih tastarih, ki jim utrujajo veliko bolj kot učitelji. Strah in trepet med učitelji je postal varno zavetišče. Prostor, kjer jim nihče ne bo razlagal, kako ubogi so, ker morajo nositi maske, ker se morajo samotestirati in bog ne daj, so se morali cepiti.

Preberite tudi:

Takoj ustavite teroriziranje naših otrok v šolstvu!

Potrebno je odpovedati vse prireditve in zapreti vrtce, šole …

Šola na daljavo – česa smo se naučili o šolskem sistemu?

V vseh tednih, ko so se pozivi staršev, ki so imeli abnormalne zahteve, kar vrstili, je kdo vprašal otroke za mnenje? Si je kdo res vzel čas in jih povprašal, kako je njim ob vsem tem šovu? Seveda ni, ker samo starš ve, kaj je za otroka najbolje?! Menda je tako. Na ta način pa potem vzgajamo vase zagledane, egoiste, ki si ne znajo riti obrisati, ker jim starši niso določili s katerim WC papirjem, s katero roko in kolikokrat.

Prepričan sem, da se niti en starš ni vprašal kako je njegovem srčku, ko mora starša gledati, ko se histerično dere pred kamero in ga gleda cela Slovenija, svet in ob dejstvu, da so ti posnetki večni – kako bo to svojim otrokom, vnukom razložil?

So se ti starši, ki pozivajo, da naj se kliče policija, če bo šola zahtevala PCT pogoj in maske, vprašali kako bo otroku ob tem. Njegov starš je klical policijo zaradi je* maske, oz. ker se njemu zdi, da ne bo spoštoval navodil nadrejenih. Kaj s tem sporočajo? Da če bo učiteljica od otroka zahtevala, da se nauči, da je 2+2=4 in njemu ne bo, ker se je odločil, da bo 22, se lahko upre in zahteva, da je 22. Če temu ne bo tako, so mu kršene že neke človekove pravice, po že neki direktivi? Seveda se bo našel en pravnik želen pet minut slave in denarja, ki bo z veseljem prevzel primer, stopil pred kamero in razlagal, da je 2+2=22.

Se je kateri ravnatelj vprašal, kako bo otrokom, ker njihov ravnatelj po dveh šolskih letih s covidom-19 ne zna odpreti je* šole? Seveda ne, ker to ni politično všečno in se na ta način ne dobi modre kuverte, ali pač kako se zdaj že to ureja.

Zanimivo je tudi, da so se ta teden ponovno pojavili lačni otroci, ter otroci s psihičnimi težavami, ki skušajo delati samomor, pa nasilje v družini in alkohol sta tudi postala aktualna. Mater imamo mi pametno telo, ker točno ve, kdaj so počitnice in takrat ni lačno, nima psihični težav in ni potreb po alkoholu. Nasilje pa je tudi šlo na morje, ali kako?

Pa do tega tedna tudi nisem vedel, da so delovni zvezki TAKO dragi in da so takšne razlike med šolami. Pa vi to resno? Pojdite na spletno stran ZASSS in boste ugotovili, da lahko zgolj in samo njim postavimo oltar, spomenik, obelisk, da razlike med delovnimi zvezki niso več tako velike in še večje. Namig, ukvarjali so se tudi s težo šolskih torbic in samo vlogo sveta staršev na šolah in vrtcih.

Letošnji pravi šolski dan je drugačen, pa ne zaradi MIZŠ in nesposobnosti ministrice. O slednjem bi mogoče lahko napisal roman, a je vseeno naredila bistveno več kot vsi prejšnji ministri. Popravljam, kot ministri v zadnjih letih (Google ve kdo so bili!). Definitivno pa ne more narediti toliko škode, karkoli naredi, kot jo je naredil Gaber s svojo devetletko in bolonjskim načinom šolanjem.

Se še spomnite svojih prvih septembrov? Ne želite, da naši otroci doživijo tisto radost, razigranost in željo po neumnostih, ki smo jih mi doživeli? Se še spomnite prvih ljubezni na tisti dan? No, mislim, da veste kaj mislim. Torej zakaj želite svojim otrokom to odvzeti?

Ne morem verjeti, da bom to zapisal, ampak otroci morajo biti na prvem mestu in njihove potrebe, ne pa vaše travme in politična prepričanja. Nehate že terorizirati otroke, ker njim je fajn. Le težave imajo z vašo omejenostjo in težnjo, da jim vsilite, da rabijo vrhunsko prezračevanje, ker je to, ko smo jih imeli mi, prenavarno?! Bosanska klima – že kdaj slišali za to?

Ne jim vsiljevati, da so maske problem, ker niso, mogoče v vaši glavi in v glavah facebook strokovnjakov.

Vaša skrb je, da otroka pripravite na svet. Vaša odločitev je tudi, kakšnega otroka želite? Takšnega, ki se boji lastne sence in vas bo na stara leta zanemaril, ker se mu boste gnusili? Ali otroka, ki se bo znal realno soočati s svetom in bo znal težave konstruktivno reševati?

Ne pozabite, da ste pred covidom vsako leto jamrali, kako nemogoči so učitelji, ki jim še narisanih ovc ne bi dali paziti. Lani so čudežno postali junaki. Dajte malce po spletu pobrskat kakšne nebuloze so se pisale, katere vse peticije so se pisale.

Bodite le starši in vzgajate svoje dragocene zaklade, ker to bo in je vaša edina dediščina. Učiteljem pustite, da učijo, čeravno niso vedno odlični pri tem. Vodilnim pa pustite naj vodijo, čeravno jim včasih ne gre najbolje od rok. Le kdo je popoln?

Naj bo novo šolsko leto le priložnost za nove začetke, polne znanja, veselja in lepih trenutkov, ki bodo tlakovali pot tako vašim otrokom, kot tudi vam. Vse se začne pri vaši odločitvi! Boste iskali dlako v jajcu, ali pa iz nastale situacije poiskali najboljše?

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice