Naprej na vsebino

Izplačilo socialnih transferjev: november 2021

Prav zares se je začela jesen, s tem pa je prišel tudi mraz. Medtem, ko potreba po ogrevanju stanovanj narašča, se energenti dražijo. Draži pa se tudi hrana. Oboje najbolj bremeni tiste, ki so že sicer socialno ogroženi.

Preberite tudi:

Veste kateri socialni transferji vam pripadajo?

Odbora DZ za infrastrukturo in za gospodarstvo sta ta ponedeljek razpravljala o ukrepih za hitro pomoč najranljivejšim zaradi povišanja cen energentov. Vlada pripravlja energetske vavčerje oz. bone za socialno šibke, ki jih bo prejelo približno 66.000 družin, glede vrednosti bonov pa da pogovori še tečejo. Prav tako še ni znano, kdaj bodo na voljo. Znano pa je, da bo pravna podlaga interventni zakon, vir sredstev pa bo podnebnih sklad.

Ta teden se je država po petih letih in pol odločila, da znova začasno regulira cene ekstra lahkega kurilnega olja. Podlago za to ji daje uredba o oblikovanju cen naftnih derivatov, po kateri je marža trgovcev za kurilno olje omejena na največ šest centov na liter. Za ponovno regulacijo se je vlada odločila zaradi rasti cen energentov in začetka kurilne sezone.

Do takrat, ko bomo ukrepe lahko občutili na lastni koži ali vavčerje držali v rokah, pa vam, v kolikor ste prejemnik socialnih transferjev, posredujemo informacije o tem, kdaj jih lahko pričakujete na svojem TRR.

Izplačilo socialnih transferjev v NOVEMBRU bo izvedeno:

DRŽAVNA ŠTIPENDIJAsre., 10.11.
ZOISOVA ŠTIPENDIJAsre., 10.11.
POMOČ OB ROJSTVU OTROKAčet., 11.11.
STARŠEVSKI DODATEKčet., 11.11.
REJNINEčet., 11.11.
OTROŠKI DODATEKpet., 12.11.
DODATEK ZA VELIKO DRUŽINOpet., 12.11.
DODATEK ZA NEGO OTROKApet., 12.11.
PRISP. ZARADI DELA S KRAJŠIM DEL. ČAS. ZARADI STARŠEVSTVApon., 15.11.
DELNO PLAČILO ZA IZGUBLJENI DOHODEKpon., 15.11.
STARŠEVSKA NADOMESTILApon., 15.11.
DENARNA SOCIALNA POMOČ I. OBDELAVApet., 19.11.
VARSTVENI DODATEKtor., 30.11.
DENARNA SOCIALNA POMOČ II. OBDELAVApon., 3.12.
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice