Skip to content

Pismo bralca: Kdo nam je ugrabil državo?

»Indeks zaznave korupcije kaže, da je Slovenija padla za šest mest. Padec je posledica ponavljajočih se afer pritiskov na medije, civilno družbo in neodvisne institucije«. Tako nas opozarjajo novinarji na javni nacionalni RTV SLO in drugi “napredni” mediji. Zaskrbljeni urednik Dnevnika, Darijan Košir, na tviterju priporoča branje kolumne Uroša Škerla Krambergerja, da zvedo kdo uničuje državo!

Darijan Košir in ostali novinarji, skrbniki naše demokracije, kako se morete javno zgražati, da je v Republiki Sloveniji porasel mednarodno ugotovljen indeks povečane zaznave korupcije le v času Janševe vlade? Mar res ne razumete tega sporočila? Komentirate ga enostavno tako, da je povečanje zaznave korupcije rezultat dela sedanje Janševe vlade, ki nam uničuje ugled v mednarodni politiki in gospodarstvu. Svarite volivce, da naj ne volijo Janeza Janše in vseh tistih, ki so krivi za porast zaznav korupcije v RS. In to naj bi bila samo sedanja Janševa vlada in tako zavajate volivce?

Korupcija bo kot kaže tudi močna predvolilna tema. Vir slike: Pexels.
Korupcija bo kot kaže tudi močna predvolilna tema.
Vir slike: Pexels.

Ali se nikoli ne vprašate, kdo je dolžan po službeni dolžnosti odkrivati zaznave porasta kaznive korupcije in jo preganjati? Ali res ne veste, da so za to pristojni in odgovorni tožilci? O tem pa novinar Uroš Škerl Kramberger ne napiše niti besede! Tožilci ne zaznavajo porasta korupcije v državi, kar je ironija pravne države in posmeh poštenim državljanom? Tako polovično resnico lahko samo ciniki prodajajo svojemu bralstvu, sodržavljanom! Kdo torej ščiti suverenost tožilstva, ki ne zaznava povečanja korupcije, kje šele, da bi se s temi lopovi spopadlo?! »Brez tožnika, ni sodnika«, se ve ali še ne?

Koliko let se pri nas bohoti korupcija in kdo -od plačanih za njen pregon- ni opravil vestno svojega dela? Napredni mediji, na čelu z nacionalno javno RTV in z Eriko in njeno Tarčo, pa se posmehujejo celo pravosodju, češ da ni več kompetentno za svoje delo, ker ni obsodilo, sicer kar brez dokazov, ne Janeza Janše, ne Franca Kanglerja in sta v pravni državi nedolžna.

Dr. Marko Bošnjak, sodnik na evropskem sodišču za človekove pravice opozarja: »Dokler človek ni bil obsojen s pravnomočno sodbo, je nedolžen. To je eden od temeljnih postulatov pravne države, ki se ga pri nas tako težko učimo.« Ali ni to kršenje človekovih pravic? Novinarji, zaposleni na javni RTV , zavračajo dejstvo, da je ustanovitelj javne RTV, izvoljena politika, ne pa zaposleni novinarji. Voditeljica Erika Žnidaršič pa je slovenski javnosti sporočila, da je pravosodje zatajilo, ker je oba, Janšo in Kanglerja, vidna kriminalca, oprostilo. Erika na javni RTV vztraja: »Kriva sta oba! Pravosodje je nekompetentno! Mi, novinarji na RTV, smo glas ljudstva in imamo zadnjo besedo!«

V Delu, 1. februarja, še berem Javni poziv k obnovi demokracije v Sloveniji, ki so ga napisali znani zaskrbljeni intelektualci, ki so podprli “prizadevanja” novinarjev na RTV za obnovo naše demokracije, ki jo, npr. Delo in Dnevnik, že dolgo obnavljata tako, da v pismih bralcev objavijo samo tiste, ki se trudijo za zamenjavo oblasti, drugi pa smo zopet na črni listi nezaželenih piscev.

Mar je to obnova demokracije, ko so eni pisci zaželeni, drugi smo pa na “cenzuri”, kot v zlatih časih socializma, znanem po svobodi javnega izražanja? Kdo nam je ugrabil državo, kjer ima ljudstvo oblast?

Franc Mihič

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice