Skip to content

Eno leto streljanja kozlov

Saj ne rečem, niti ne trdim, da kozlov niso streljali tudi kdaj prej, a s tako ihto in tako nespretno, kot jih stelja predsednik vlade dr. Robert Golob, je pa res nekaj posebnega. Čeravno je na začetku svoje vladavine dejal, da kozle strelja siva eminenca levice Milan Kučan. Če je levica recimo ljubljanski šerif Zoran Janković, ki mu omenjeni Kučan je z žlice. Ker pri nas levo in desno ni tudi dejansko levo ali desno, ampak se še vedno levo poimenuje tisto, kar na drugo svetovno vojno in čas po njej gleda drugače, kot tisto, kar rečemo, da je desno.

A pojdimo k streljanju kozlov aktualnega predsednika vlade, ki je prvega ustrelil prek video povezave na dan volilne zmage, ko je dejal, da nocoj plešemo in se veselimo, jutri pa bomo delali. Zdi se, da še kar pijani od zmage plešejo, on in njegovi, mi pa tako kot prej pridno delamo za ljubi kruhek, ki je v resnici vse dražji, od kar imamo svobodo. Zato moramo še bolj delati, da si ga lahko privoščimo. Oh, ko bi le še oni malce zavihali rokave.

Gremo naprej: potem je enega velikega kozla ustrelil, ko je sodnikom in tožilcem obljubil srečni konec z obljubo o redni mesečni nagradi 600 evrov. Na koncu se je izkazalo, da je to začetek konca zaupanja v njegove prehitro izrečene obljube pa časovnice in napovedane reforme, ki naj bi jih njegova ekipa izpeljala. Ampak, preden se sploh česa lotijo, bi bilo dobro in koristno, da se tudi podučijo, kaj reforme sploh so, kako se jih izpelje in tudi, kaj prinašajo. Ponavadi nekaj podobnega kot podražitev kruha, torej vsi bomo še malce več delali. Da bomo lahko jedli.

Največjega kozla pa je ustrelil, ko je svojega »najpriljubnejšega« ministra, torej Danijela Bešiča Loredana prisilil, da je pokleknil pred tistim, ki se zdi, da nikogar ne jebe. Veste, če lahko Marcel javno izreče to besedo (jebeno več nas je kot njih), potem mi dovolite, da je tudi sam nisem skrajšal s tremi pikicami ali jih dal v narekovaj. Čeprav se pravzaprav sploh ne zdi, da Janković nikogar ne jebe, on pač tako ravna. Požvižga se on na vlado, okolje, kmete in protestnike, on koplje naprej. V področju pitne vode!

Še večkrat je potem naš Golob ustrelil kozla. Enkrat, ko je dal v javnost nek intervju, ki ga je z njim posnela druga ali zdaj celo prva dama Tina. Ne vem sicer, ali je že ločen, zato ne morem napisati, ali je prva ali druga dama. Kakorkoli. On še kar strelja. Razen medvedov, teh pa ne bi. A si je tudi glede tega premislil. No, ne bo jih on, ampak za to usposobljeni lovci. Kar pa menda on ni. Čeprav ima včasih res lovske. Ali pa ribiške. Saj veste, ko gre ribič na lov in ulovi eno majhno ribo, pa potem z rokami pokaže, da je vsaj dvakrat večja. No, naš predsednik pa se je zadnjič v parlamentu zlagal ali pa je spet ustrelil kozla, ko je dejal, da imamo od vseh sosednjih držav najnižjo inflacijo. Pa to dokazljivo ne drži. A kaj bi to. Je pač spet streljal kozle. Tako kot jih z novim zakonom za zaščito živali. Ne le usposobljeni veterinarji in inšpektorji s te stroke, zdaj bodo kmete nadzorovali, kar lahko preberem iz predloga nove zakonodaje, tudi neki 40-urni tečajniki. Bog se nas usmili, ali še bolje, naj se usmili naših kmetov, ki jih bodo zdaj nadzirali neki živaloljubci. Mnogi med njimi verjetno taki, ki imajo skoraj ves dan v svojih stanovanjih v blokih zaklenjene svoje štirinožce. Ko jih ni doma, so živali kar same zaprte v stanovanjih. Mimogrede, tudi jaz imam rad živali, zato ne želim imeti nobene v svojem stanovanju. Ker me vsak dan najmanj pol dneva ni doma in res ne želim, da je moj kuža ali maček sam.

O kmečkem puntu pa kdaj drugič. Le to še, gospod predsednik, ne streljati kozlov, ko se gre za naše kmete. Oni so bili in so naš ponos. Brez njih tudi kruha ni.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice