Skip to content

Priznam, pristranski sem. Vedno!

Najprej moram iskreno povedati, da bom verjetno v tej kolumni nekoliko pristranski. Po drugi strani pa je vsaka kolumna pristranska. Je namreč plod avtorjevega prepričanja o zadevi, o kateri piše, skratka je le in samo njegovo osebno mnenje. Sam ga imam za razliko od mnogih drugih možnost tudi kje javno objaviti.

Pravzaprav imajo to možnost v tem digitalnem svetu vsi. Kjerkoli. Na svojem FB profilu, na X, na svojem YouTube kanalu ali kje drugje. Za razliko od nas, ki kolumne pišemo za medije, ki so uradno prijavljeni, lahko objavijo skorajda karkoli. Brez, da bi šlo objavljeno poprej skozi roke urednika in lektorja. Denimo, spletni časopis Slovenec, ki ga vse raje prebirate, deluje od leta 2016, ko je bil vpisan tudi v razvid medijev, hkrati pa delno zasleduje usmeritev prvotnega Slovenca. Sam veliko resneje jemljem tisto, kar je zapisano v uradnih medijih, kjer gre zapisano skozi neko uveljavljeno medijsko proceduro, kot tisto, kar se brez kakršnekoli kontrole znajde kje drugje, kjer niti minimalne kontrole ni.

A gremo nazaj k pristranskosti. Že več desetletij ne uživam alkohola, ne kadim in se ne drogiram. Torej na alkohol, droge in cigarete gledam nekoliko pristransko. A naj vseeno omenim, da me nič ne moti, če v zmernih količinah kdo od mojih prijateljev ali sorodnikov uživa alkohol, zmerno kadi, seveda pa ne bom in nikdar nisem odobraval poseganja po tako imenovanih trdih drogah. Vključno z »zakajanjem« z marihuano. Še bolj me motijo te zdravju škodljive razvade, če so temu podvrženi najstniki. Namesto, da bi ta leva oblast mladim še bolj strogo omejila nakup alkoholnih pijač, tobaka, se gre žalostno igrico z referendumskim vprašanjem okrog legalizacije marihuane. Mar ni že zadosti Slovencev zasvojenih z alkoholom in s tobakom? Nam želite sporočiti, da ne bo nič narobe, če jih bo še več? Se vam zdi prav, da jih bo še več zasvojenih tudi z marihuano? Mar ni le majhen korak od odvisnosti od marihuane do vstopa v svet trdih drog?

Kar se mene tiče, bom odločno na referendumu obkrožil PROTI. Vem, pristranski sem in vam ne vsiljujem svojega mnenja, le javno sem ga zapisal.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice