Skip to content

PROTI

Naj govorijo, kar hočejo, naj zapakirajo dve od treh referendumskih vprašanj v še tako lep celofan, mene ne bodo prepričali, da bi dal komurkoli v roke pravico, da odloča o nečem, kar je v nasprotju z mojimi etičnimi in kar se mene tiče tudi naravnimi zakoni in merili.

Ko bo prišel moj čas, da se poslovim s tega sveta, in me bo smrt odnesla bog ve kam, naj se to zgodi. Brez pomoči nekoga, ki mi bo dal denimo spiti smrtni napoj, ali mi kaj »špricnil« v žilo. Bog ne daj, da bi ga v to celo prisilili. Z neumnim in neživljenjskim zakonom. Niti ne bom dopustil, da bi se kdorkoli kadarkoli odločil, mimo moje volje ali volje mojega ljubljenega, da mi ga odvzame s tega sveta, ker je morebiti njegovo življenju predrago za državno blagajno ali pohlepneže. A ker v našem svetu vse bolj vladajo tisti, ki se pred težavami, problemi, tudi bolečinami radi zatekajo k preprostejšim in cenejšim rešitvam, se bojim, da bo referendumsko vprašanje o evtanaziji, ki je zavito v svetleč celofan, da prikrije sebičnost, morda celo dobilo večinsko podporo. Upam sicer, da ne. Zato bom sam dodal svoj odločen NE ali PROTI, v upanju, da bo morebiti zagovornikom evtanazije le moj glas zmanjkal. Podobno lahko storite tudi vi.

Tudi drugo referendumsko vprašanje povezano s konopljo ali marihuano ni nič drugačno. Ker si ne želim, da ob zajtrku, kosilu ali večerji skupaj za mizo sedim z omamljenim vnukom, bom ravno tako odločno obkrožil PROTI. Nekdo je rekel, da uživanje marihuane pogosto privede do uživanja trdih drog, in dodal, da so tisti, ki so že na trdih drogah, zagotovo začeli z marihuano.

Ker so predlagatelji omenjenih referendumskih vprašanj tisti, ki so del aktualne vlade, torej levičarske vlade, bom ravno tako odločno tem strankam odrekel podporo na evropskih volitvah. Dovolj je druge izbire. Tudi čez dve leti na državnozborskih volitvah bom ravnal podobno. Ker ne želim, da aktualni člani vladajoče koalicije še naprej igrajo vlogo Boga, kar mislijo, da so. Ker niso. In to jim je treba jasno povedati.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice