Skip to content

Veganska varda ponovno v akciji

Avtor: Metod Kranjc

V zadnjih dneh in letu so kar nekaj prahu v Sloveniji dvignili vegani, ki so s svojimi akcijami presegli vse meje zdravega okusa. S svojimi prepričanji dobesedno posiljujejo druge in pri tem ne izbirajo sredstev, pa če tudi gre za kaznivo dejanje in vdor na tuje posestev.

Danes zjutraj so aktivisti Zgodbe Veganov, Slovensko vegansko društvo in Animal save movement, že pred dnevi napovedano akcijo »Bomo skupaj rešili življenje?«, želeli izpred klavnice v Ljubljani rešiti vsaj eno žival. S tem dejanjem so želeli osvetlili dejstvo, da klavnice obratujejo celo leto, med prazniki pa še toliko bolj pospešeno.

Svoje dejanje so opravičili z obrazložitvijo, da živali umirajo zgolj in izključno zaradi tega, ker so navade takšne in ker imamo vsejedi radi okus po živalih. Veganski vardisti, ki so jih ljudje poimenovali, so prepričani, da vam lahko z akcijo izziv.si dokažejo, da obstajajo tudi drugi okusi in vas spremenijo v vegane. Z akcijo tudi po njihovem mnenju opozarjajo na neskončne številke živali, ki živijo v strahu in bolečini in se jih izkorišča tudi takrat, ko se mi veselimo in so vse, kar vidimo, srečni obrazi in lepe stvari. Ter dodajajo: »To, da se živali ali njihove dele teles/izločke postreže v prijetnem vzdušju z praznično glasbo v krogu naših dragih, ne spremeni dejstva, kaj so morala ta bitja prestati in tega, da jim je bilo vzeto življenje.«

Če ravno veganska varda meni, da so klavnice koncentracijska taborišča za živali pa očitno ne razumejo tega, da s svojim »mirnim protestom« sami vznemirijo živali. Prav tako ni bilo ravno jasno, kam bodo ubogo žival odpeljali, ter če se zavedajo, da so živali čipirane in da imamo v Sloveniji zelo jasne zakone. Še dobro, da jim podvig ni uspel.

Vendar s svojo neuspelo akcijo danes s svojimi dejanji za letos še niso zaključili. Namreč v soboto, 28. 12. 2019, bodo na Prešernovem trgu v Ljubljani organizirajo »miren shod« Ljubljana: Kocke resnice. Na ekranih bodo predvajali posnetke standardnih praks v živinoreji in drugih dejavnostih, kjer se po njihovem mnenju izkorišča živali, ter se bodo o tem pogovarjali z mimoidočimi. Če ne želite, da vas v soboto nadlegujejo maskirani v črno oblečeni aktivisti, se med četrto in sedmo uro popoldan izogibajte Prešernovega trga.

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Anonimni
Anonimni
4 years ago

Včasih je “spralo” jehove priče danes pa vegane

Prijava na e-novice