Skip to content

Pet idej za nepozabne zimske počitnice v Sloveniji

Kljub temu, da je Slovenija odlična destinacija za počitnikovanje skozi celotno leto, je v času, ko nastopijo zimske počitnice, čarobna. Naša majhna dežela je neverjetno raznolika in ima obilo čudovitih hotelov, nudi številne podeželske izkušnje in zgodovinske atrakcije.

Če v tem letu želite preživeti zimske počitnice v Sloveniji, zagotovo ne boste razočarani. Ne glede na to, ali se želite izogniti mrazu ali pa se želite potopiti naravnost vanj, vas v Sloveniji čaka odlična kombinacija gorske in obalne zabave. Od zasanjanega Blejskega jezera do očarljive Ljubljane vse do Pirana na Jadranskem morju. V Sloveniji je na voljo nekaj za vsakogar.

Preberite tudi:

Kakšna bo nova smučarska sezona?

Smučanje: Top 10 smučišč v Sloveniji

Tukaj je naš izbor petih idej za najboljše zimske počitnice v Sloveniji, ki jih še dolgo ne boste pozabili.

1. Zimske počitnice v Sloveniji so odlične za smučanje

Slovenija je odlična izbira za družinam prijazno smučanje v dobri zimski sezoni. Številne smučarske destinacije nudijo enostaven dostop in zabavo za vso družino. Tako bodo zimske počitnice polne smučanja, deskanja na snegu, turnega smučanja, teka na smučeh in sankanja. Lahko pa se preizkusite tudi v letalstvu ali zimskem tandemskem jadralnem padalstvu.

Zimske počitnice na smučeh.
Zimske počitnice na smučeh.
Vir slike: No Name, Pexels

2. Zimske počitnice uživajte v slovenskih zdraviliščih

Kultura zdravilišč in savn je v krvi slovenskega ljudstva. Po vsej državi lahko najdete izjemno bogastvo zdraviliških centrov in zdraviliških hotelov, nenazadnje tudi zaradi naravnih termalnih vrelcev. Vsekakor je to odličen način, da se izognete mrazu, ko načrtujete zimske počitnice v Sloveniji.

Terme Zreče so ogromen zdraviliški kompleks na severovzhodu Slovenije, zgrajen v središču treh hotelov. Terme imajo dobro opremljen wellness prostor, ki med drugim ponuja tajske masažne prostore, prostor s stroji za globinsko zdravljenje tkiv in pa zasebne prostore za pare, za romantične zimske počitnice z zasebnim jacuzzijem in številnimi tretmaji. Tukaj lahko preizkusite tudi čudovito turško kopel s solnim grmičevjem, pa tudi finsko savno s tretmajem kakavovega masla.

Na jugovzhodni Sloveniji lahko najdete Dolenjske Toplice z impresivnimi bazeni in velnes kompleksom, ki je odprt tudi za zunanje goste. S svojo široko paleto najsodobnejših zdravstvenih in velnes storitev ter kompleksom bazenov privabljajo goste iz vse Evrope. Za tiste, ki bivajo v enem od hotelov v centru, je za goste hotela na voljo tudi zasebna savna.

V severozahodni Sloveniji se lahko odpravite na zimske počitnice v slikovito mesto Bohinj za malo drugačno izkušnjo. Hotel Bohinj ECO, edini hotel s petimi zvezdicami v mestu, ki ga v celoti poganjajo turbine, je povezane s podzemnim vodnim bazenom. Privoščite si nepozabno nočno kopanje, medtem ko zunaj tiho pada sneg.

3. Te zimske počitnice se potite v savni

Medtem ko so bazeni in masaže zabavni, sproščujoči elementi zdraviliških centrov v Sloveniji, se lahko te zimske počitnice resnično spoznate s kulturo savnanja za pravo lokalno izkušnjo. Prav tako je savnanje za vas neverjetno dobro, saj izboljšuje cirkulacijo in krepi imunski sistem.

Savna v Termah Zreče je impresiven labirint različnih vrst savn v ljubkih kočah v slogu brunaric, s pomočniki, ki mahajo z brisačami, da še bolj zvišajo temperaturo. V turški kopeli lahko preizkusite super glajenje s solno lupino, nato se potopite v hladne bazene ali pa si privoščite tretma s kakavovim maslom in ledom v finski savni s pogledom na zvezde.

Obisk Aquaparka v hotelu Bohinj ECO bo sigurno poskrbel za nepozabne zimske počitnice, z jakuzijem in bazeni, odličnim velnes centrom z masažami ter prikupno savno v brunarici. Odprt je za hotelske goste in dnevne obiskovalce. Medtem so Dolenjske Toplice že stoletja ugledno zdravilišče, s čudovitimi savnami. Terme Krka vključujejo nepozaben japonski bazen za hitro kopanje po preizkusu treh različnih savn.

Namenite zimske počitnice za degustacijo vin.
Namenite zimske počitnice za degustacijo vin.
Vir slike: Timur Saglambilek, Pexels

4. Zimske počitnice tokrat namenite za degustacijo vin

Vzhodno Slovenijo so kot vinorodno regijo uporabljali že stari Rimljani, ki so pred približno 2000 leti zgradili prve kantine na Ptuju in okolici.

Te zimske počitnice lahko obiščete vinogradnike, kot je Zlati Grič, da poskusite slovensko moderno vinsko industrijo. Ponaša se z eno najsodobnejših kleti na štajerskem, z igriščem za golf in počitniškimi apartmaji v dvorcu vinogradnikov iz 15. stoletja.

V tem vinogradu pridelujejo 90% belih vin in le 10% rdečih, vendar to vključuje odličen modri pinot. Pokličite, če želite načrtovati degustacijo vin ali načrtovano večerjo, ali pa se odpravite v tamkajšnjo trgovino, da se oskrbite z lokalnimi letniki.

5. Te zimske počitnice obiščite čaroben Bohinj

Bohinj je eden tistih krajev, ki se s prvim snegom spremeni v nekaj, kar spominja na božično voščilnico. Je odlična destinacija za zimske počitnice. Pritegne tako športnike, ki se želijo odpraviti na smučanje na Vogel, kot tudi bolj raziskovalne duše, saj je Bohinj blizu Bleda in Blejskega jezera.

Ta ideja za čudovite zimske počitnice v Sloveniji vključuje smučanje, zdravilišča, zgodovinske izlete, gore, Blejsko jezero in čudovite restavracije. Skupno območje ponuja več kot 60 kilometrov prog za tek na smučeh, od tega jih je polovica v dolini in polovica na planoti Pokljuka, različna smučišča in obilo drugih možnosti, vključno s snežnim parkom, otroškim parkom in sankališči. Na voljo je tudi zimsko tandemsko jadralno padalstvo, rafting na snegu, airboarding, turno smučanje, plezanje po ledu in zimsko kolesarjenje.

Bivajte v hotelu Bohinj Eco s petimi zvezdicami združuje slovensko tradicionalno gostoljubnost in izjemno prijetno vzdušje z odličnim spa in velnes centrom ter okusno restavracijo.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice