Skip to content

Širimo VIP Zasavje: šport

V sodelovanju z Varstveno delovnim centrom Zasavje (VDC) bomo v naslednjih mesecih posneli več krajših in daljših reportaž. Svoj projekt Širimo VIP Zasavje so se namreč uspešno prijavili na razpis LAS in ga bodo izvajali od 1. junija 2022 do 30. aprila 2023. Pred vami je 2. oddaja, ki smo ji dali podnaslov Šport.

Ja, o športu bomo govorili, ki je še kako doma v zasavskem VDC. Pred slabim tednom je kar nekaj tamkajšnjih uporabnikov, pravzaprav največ med vsemi ekipami, sodelovalo na 19. poletnih igrah specialne olimpijade, ki so potekale v Zagorju, Trbovljah in Celju. Seveda pa je bila glavnina dogajanja v Zagorju, kjer je potekalo svečano odprtje iger in tudi podelitev medalj z zaključno zabavo.

VDC: ekipa balinanja. Vir slike: IG.
VDC: ekipa balinanja. Vir slike: IG.

V prvem delu oddaje si boste lahko ogledali pogovor z nekdanjim udeležencem kar dveh zimskih olimpijskih iger Domnom Poceicho, ki poleg ostalega skrbi tudi za šport in rekreacijo v VDC in ima hkrati pomembno funkcijo v športih, ki jih gojijo v okviru Specialne olimpijade. Domen nam je povedal, koliko ekip je sodelovalo na tekmovanju, koliko športnikov, v katerih športih so tekmovali, kako poteka razvrščanje športnikov pa tudi, kako uspešni so bili pri tem njegovi varovanci. Marsikaj zanimivega je povedal tudi o pomenu športa pri vključevanju njihovih športnikov v družbo.

VDC: Samira Kokalj. Vir slike: IG.
VDC: Samira Kokalj. Vir slike: IG.

V drugem delu smo se pogovorili še s tremi dobitniki medalj. Najprej je o plesu in o osvojeni zlati medalji v košarki spregovorila Samira Kokalj, drugi je svojo bogato športno pot predstavil Toni Ravnikar, ki je na zadnjih igrah osvojil dve medalji v balinanju. V paru z Ervinom zlato in srebrno med posamezniki. Je pa tudi uspešen v nogometu in atletiki, zadnjega pa smo k besedi povabili vratarja in kapetana zmagovalne ekipe v nogometnem delu tekmovanja Branka Glavača, ki je bil tako kot Toni še tudi udeleženec svetovnih iger specialne olimpijade.

Med oddajo si boste lahko ogledali tudi pester izbor fotografij z 19. poletnih iger specialne olimpijade.

Igor Gošte

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Prijava na e-novice